Liviu Olah (3)

„Bunicul meu, Gyuri, s-a pocăit la predica fratelui Liviu Olah. A fost unul dintre cei mai răi oameni, violent, fumător înrăit, beţiv. A stins ţigara înainte de a intra în Biserică şi apoi s-a pocăit. S-a lăsat de fumat instantaneu. Mama îmi spunea că aproape întotdeauna când predica plângea.” (Cristian Lucaci)

“Tatăl meu, care este pastor, s-a pocăit tot la o predică de-a fr. Olah… e din familie de pocăiţi dar ajunsese rău în lume (fuma, înjura, era într-o formaţie lumească unde cânta la chitară, nu mai mergea deloc la biserică) …şi îmi povestea cum s-a dus la biserică, a căutat un loc cât mai ascuns la balcon dar tot timpul predicii a simţit că fr. Olah îi vorbea parcă doar lui. În ziua aceea s-a pocăit şi Dumnezeu i-a schimbat radical viaţa.” (Paul)

“Trezirea de la Oradea ajunsese cunoscută în ţară. Credincioşii mergeau să se convingă personal. Unul dintre aceştia, mai cu tupeu, îi zice fr. Olah: ‘v-am ascultat predica şi n-am înţeles care este totuşi cauza trezirii din Oradea’. Olah făcu semn unei fetiţe să se apropie: ‘arată-i, te rog, fratelui, lista ta de rugăciune’. Mîndră, fetiţa scoase din buzunar lista… Astăzi lista de rugăciune e-o banalitate. Atunci era ‘high tech weapon’ în evanghelizare şi nu numai…” (Doru Radu)

Aceste mărturii au apărut sub formă de comentarii la postarea Fratele Olah avea şi … caracter din “şi lucruri bune” din 7 decembrie 2007 de pe blogul “La Pătrăţosu”.

2 răspunsuri to “Liviu Olah (3)”

 1. DanutM Says:

  Alin, pe blogul Interactiuni, la link-ul de pe blogul meu, sunt citeva relatarui superbe despre Liviu Olah. Cred ca ar merita sa adune cineva aceste cimpeie, aflate in diverse locuri pe web, ca un florilegiu pentru acest sfint, de ziua iplecarii lui la cele vesnice.

 2. Alin Cristea Says:

  Vă rog spuneţi-mi la care relatari (linkuri) vă referiţi, cred că le-am adunat deja în episodul 1 si 2 (şi credeţi-mă că mi-au luat ore).

  Din păcate au apărut copiatorii. Zilele trecute cineva a preluat postarea mea integral, fără să-mi ceară încuviinţarea (sau să pună sursa). I-am solicitat retragerea de pe blogul lui, ceea ce am obţinut imediat.

  Astăzi mi s-au preluat postările pe blogul http://romoflorin.wordpress.com

  L-am sunat pe Florin Stoica (pastor la Bucureşti) şi mi-am exprimat indignarea. Cum m-am aşteptat, nu credea că a făcut ceva reprobabil. Mi-a spus că a combinat – cu ceea ce scriseseţi dvs. (dar se înţelege că el fusese cu corul de la Iaşi la Oradea, că nu a pus ghilimele, nici nu a specificat sursa).

  A retras postările mele şi poza luată de pe blogul meu, ÎNSĂ a lăsat materialul dvs. (pe care l-a combinat cu ce a scris altcineva), fără să menţioneze sursa sau să pună ghilimele, iar la sfîrşit a specificat (referindu-se la mine):

  „Am retras de aici o parte din articol, intrucat co-autorul, desi fusese mentionat, fiindu-i respectat dreptul de autor, s-a aratat indignat. As avea cateva comentarii, dar pretuiesc mult subiectul de fata, asa ca ma abtin. Daca face inprudenta sa vina cu comentarii, cred ca va ajunge in spam.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: