Timişoara: Billy Graham – 1985, Franklin Graham – 2008

Un film de 10 minute de pe YouTube prezintă imagini de la vizita lui Billy Graham în România în 1985, care sînt integrate în materialul pregătit anul trecut pentru a promova Festivalul Speranţei din vara aceasta de la Timişoara.

Începînd cu minutul 7, avem ocazia (rară) de a-i surprinde (pe rînd) pe liderii evanghelici (oficiali) din România participînd împreună la promovarea evenimentului: Otniel Bunaciu, Preşedintele Uniunii Baptiste, Ionel Tuţac, Secretar General al Uniunii Baptiste, Pavel Riviş Tipei, Preşedintele Uniunii Penticostale, Ioan Moldovan, Preşedintele Alianţei Evanghelice din România, Virgil Achihai, Preşedintele Cultului Creştin după Evanghelie şi alţii.

Materialul devine şi mai interesant, pentru cei care urmăresc evoluţia evanghelicilor români din perioada postcomunistă, prin declaraţia lui Paul Negruţ (care s-a retras anul acesta din organizarea “evenimentului de importanţă extraordinară” Festivalul Speranţei):

“Evanghelizarea este deopotrivă un stil de viaţă şi un eveniment. În iulie 2008 la Timişoara va avea loc un eveniment de importanţă extraordinară. Eşti invitat să faci parte din acest mare eveniment evanghelistic prin rugăciune, prin participare şi prin invitarea oamenilor care sînt încă neîmpăcaţi cu Dumnezeu.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: