Trei citate (15)

Kent Humphreys, Păstorind caii, Editura Hypogrammos, Oradea, 2007

“Prin lideri puternici nu intenţionez să indic faptul că fiecare lider corespunde acestei categorii de oameni. Aceşti ‘cai’ sunt o minoritate formată din bărbaţi şi femei, care, prin structura lor, sunt personalităţi dominante. Ei sunt deseori oamenii de afaceri sau directorii executivi, lideri în cadrul societăţii, poate chiar implicaţi în politică. E adoră să fie iniţiatorii şi una dintre trăsăturile lor cele mai evidente e dorinţa de a controla. Dacă sunt în cadrul unui grup, atunci doresc să deţină şefia. Modul în care îşi manifestă această predispoziţie comportamentală la nivelul bisericii este să evite majoritatea programelor când nu deţin controlul. Ei se vor supune unui lider care este înzestrat cu mai multă autoritate, aşa că vor primi învăţăturile predicilor dumneavoastră chiar dacă sunt directori de personal sau al vreunui comitet financiar (domenii în care se simt în largul lor, exercitîndu-şi controlul şi autoritatea de lider), dar cel mai probabil vor oferi prea puţin sprijin pentru alte programe şi funcţii în cadrul bisericii. Nu sunt simpli lideri, ci lideri puternici, încrezători, de tipul ‘A’, care intimidează.”

“Calul este cel mai bun exemplu la care mă pot gândi în încercarea mea de a vă explica dumneavoastră, unui pastor, modul în care liderii din ziua de azi gândesc şi procedează (ca director general executiv, mă număr şi eu printre acei cai). Prin personalitatea, talentul, înzestrarea, cadrul şi oportunităţile lor, li s-a acordat foarte multă putere de către Dumnezeu. Oricum, această putere poate fi folosită fie înspre bine, fie înspre rău. Noi, caii, trăim într-o cu totul altă lume decât cea în care trăiţi dumneavoastră şi avem oportunităţi unice de a ne creşte influenţa pe care o exercităm, dar avem nevoie de instruirea şi călăuzirea păstorilor noştri.”

“Când vorbesc despre ‘liderii din biserica dumneavoastră’, nu mă refer la cineva care deţine o poziţie. Mă refer la cineva care trăieşte din plin viaţa ei sau a lui pentru Hristos, care investeşte în viaţa altora pentru a-i ajuta să crească spiritual, mă refer la persoana care este lider în cadrul comunităţii sau la locul de muncă. Cred că veţi descoperi că oamenii aceştia au fost îndrumaţi personal fie de către cineva dintr-o organizaţie creştină din afara bisericii, fie de către o persoană care s-a ocupat de ei pentru o vreme. Deşi mai există excepţii, biserica nu este în mod normal caracterizată de ucenicie, deci majoritatea dintre aceştia au fost instruiţi în afara bisericii. Şi asta numai datorită faptului că biserica nu a oferit instruire.”

Un răspuns to “Trei citate (15)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: