Cel mai bun comentariu

Iată primul mesaj pe care îl reţin pentru categoria „Cel mai bun comentariu (al unui vizitator)” la Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2008) şi pe care, fiind aşa consistent, îl afişez ca postare pe acest blog.

‘Cum m-am mai exprimat si in alte ocazii’, aspectul important de mentionat pentru anul 2008 este faptul ca unele bloguri au cistigat / cistiga in coerenta, consistenta si maturitate.

In sensul acesta, subliniez postarile gen ’serial’ – dar coerent si consistent de pe mai multe bloguri: cred ca in anul 2008, pentru Oscarul / Premiile Thymos ale blogurilor evanghelice, stelele vor fi ‘greii’ care s-au impus la capitolul seriale.

Sa mentionez, oarecum aleator:

Methoughts, mefeats and medefeats / vaisamar – Emi Contac
– Adevarul care nu cruta
– Jurnal de Germania
– Jurnal de bacaloriat
– minus: toate articolele (excelente) pe teme exegetice ar putea fi grupate sub un anumit “tag” / categorie, sau meniu catre sectiune distincta a blogului

Persona – Danut Manastireanu:
– seria de file din dosarul de securitate, incluzind si seria amara dar nostima adesea a “Delatiunilor informatorului Postolache”
– serii scurte:
Evanghelici si catolici impreuna
Baptistii Rusi tot sovietici au ramas
Miscarea de reinnoire evanghelica din Biserica Apostolica Armeana
Conferinta Lambeth 2008
Patriarhul Daniel, un om al noului mileniu
Salsa de Cuba – Interviu cu Voicu Bojan
Intilnirea de la Arad – O ocazie ratata ?
Omul Ceresc
Ginduri despre ucenicie
Importanta uceniciei crestine
Urme pe nisip – John Stott
Evanghelicii intre liberalism si fundamentalism
Vizita la Limuru – Kenya
Despre patologia religioasa a societatii romanesti postcomuniste
Interviu cu Danut Jemna
Interviu cu Radu Gheorghita
Deconspirare – Lectia poloneza
Albania – Tara Fiilor Vulturului
Exercitii de intelegere (2007 – 2008)
nota: probabil blogul anului, acum nu departe de 150.000 de accesari

Jurnalul scrierii iubirii – Ionatan Pirosca
O biata rima scoasa din lut
Psalm de sub perfuzor
Trecerea prin icoana
Ingerul …

Romania Evanghelica –
serii de postari scurte / la obiect: XX bloguri in Top 100 / Evanghelicii in Top WordPress
serii gen stop-cadru: Festivalul Sperantei, Reflectia Saptaminii, Trei citate
serii de relatari: Colocviul Dumitru Cornilescu
– minus: numarul mic de postari in stil postmodern si care se pierd in multimea de articole, gen “Din blogosfera evanghelica – octombrie (3)”, pastile delicioase, servite si cu alte ocazii, pe diverse liste.

Pe scara cerului / artzar – Emi Pavel
seria (in acelasi stil postmodern) Blogosloveala

Evident, blogul personal al lui Alin Cristea – La Rotundu – este foarte bogat in asemenea serii / seriale, dar pe care le consider insuficient de promovate, de vizibile (prin lipsa tag-urilor / categoriilor sau meniurilor catre sectiuni separate). De amintit totusi serii, dintre care unele de imagini, precum Urbanistice, Trei Citate (2), Turul Blogurilor, Dl. Inexactitate, Electoralele, precum si citeva recente – Perspectivism, Maxim, Toamna urbana … DAR, in regulamentul concursului e probabil sa fie stipulat ca blogurile ‘organizatorului, ale angajatilor organizatorului, a sotului / sotiei, precum si a rudelor de gradul I’ nu pot participa la concurs …

Daca anul trecut Doru Pope m-a surprins cu ‘facilitatea’ unica pe care o oferea blogul lui in privinta postarii automate a ultimelor 3 titlurilor de pe citeva (zeci) de bloguri evanghelice, anul acesta s-ar putea sa ma surprinda prin perseverenta cu care posteaza ‘Biblia intr-un An’.

Ar mai fi de mentionat mini-seriile excelente prin consistenta nu si prin perseverenta, oferite (doar) in prima jumatate a anului de blogul Agora Christi: Pledoarie pentru lustratie, Lectiile deconspirarii, Ce inseamna a fi educator crestin astazi in Romania, Educatie si creativitate, Un manifest evanghelic…

La capitolul ‘realizari’ ale blogosferei evanghelice, de mentionat inceputul de an furtunos legat de moartea lui Petru Dugulescu si realizarea promitatoarei retele (descentralizate deocamdata) Romania Evanghelica.

Pina la sfirsitul anului 2008 mai sint doar 2 luni, si-o sa … ninga cu articole pe bloguri. M-astept ca cei care in 2008 au inceput sa se impuna ca fiind ‘greii’ blogosferei evanghelice romanesti sa-si dovedeasca consistenta si coerenta pina la finele anului.
Altminteri, or mai apare unele articole ici-colo care-or atrage atentia, ca cireasa de pe tort; anul acesta insa, e un tort mai consistent si mai delicios decit cel al infantilului an 2007.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: