Din blogosfera evanghelică – noiembrie (1)

Habemus president!
Ted Doru Pope: “În stilul predicatorilor de culoare, imitând intonaţiile lor, prelungirea specifică a unor cuvinte, Obama a reuşit să convingă pe mulţi de sinceritatea sa. Asta nu mă miră deloc, deoarece am văzut de nenumărate ori cum predicatori corupţi, au cucerit audienţa lor, până ce li s-a dovedit păcatul. Astfel, Obama a fascinat nu cu ideile sale, ci cu personalitatea sa carismatică. Obama a reuşit să inspire pe mulţi cu promisiunile sale. Chair dacă idelile sale politice şi morale (care erau foarte de stânga, fiind cel mai liberal senator american) au fost în curând abandonate (i-au folosit pentru a o învinge pe Hillary) au rămas quasi-necunoscute celor mai mulţi americani, a apelat la promisiuni.”

Barack Obama Preşedinte
Dănuţ Mănăstireanu: “Deşi, în ce mă priveşte, am votat întotdeauna cu dreapta, de această dată am susţinut emoţional pe Obama contra lui McCain, în esenţă din pricina necesităţii unei schimbări radicale în America în raport cu politica dezastruoasă, mai ales în plan internaţional, a lui George Bush. Îmi pare rău în acest moment pentru toţi prietenii mei conservatori, care vor fi teribil de dezamăgiţi de acest rezultat. Mă bucur însă pentru prietenii mei liberali şi mai ales pentru afro-americanii care au visat aproape cu deznădejde la această zi. Mă bucur de asemenea pentru prietenii mei din Statele Unite care până acum au votat mereu cu republicanii, dar care, de această dată, au avut curajul de a sfida presiunile familiilor şi ale bisericilor lor, votând conform conştiinţei lor.”

Barack Obama, noul preşedinte
kloampa.net: “Deşi nu prea am la suflet ţara în sine, că vrem că nu vrem, ce se-ntâmplă-n SUA are consecinţe în toată lumea. De la ei a pornit democraţia şi de la ei a pornit şi criza economică. La început am avut dubii cum că Obama ar putea să câştige, dar pe parcus parcă am fost din ce în ce mai convins. Nu neaparat pentru că sunt de-acord cu ideile şi programul propus de el, dar mai mult datorită contra candidatului republican, John McCain. Nu ştiu cum a ajuns McCain candidatul republicanilor, ce s-a-ntâmplat, pe cine a plătit, cât a dat, pentru că nu avea ce căuta acolo.”

Ziua de după…
Emi Pavel: “Rezultatul de astăzi este o palmă pe obrazul multora… unii o merită… republicanii au profitat de o poziţie privilegiată şi precum un copil răsfăţat au distrus încet şi decisiv avantajul dat de onoarea, moralitatea şi credinţa predecesorilor lor. Pierderea lor are explicaţii reale… cei care nu merită această palmă sunt cei care au trăit onest şi şi-au sacrificat viaţa pentru idealul libertăţii şi securităţii… Votul de astăzi nu este căştigul unei minorităţi… este doar confirmarea unei majorităţi, a celor cu gura mare şi fapte puţine. Aceştia sunt astăzi mai mult preţuiţi decât cei care tac şi fac…”

Cer variabil, mai mult noros
Daniel Brânzei: “Un om nu poate schimba decat superficial fata unei natiuni, unii ar spune “masca”. Faptul ca cele mai mari concerne financiare l-a ales si promovat pe Obama spune foarte multe celor ce stiu sa citeasca semnele politicii. Faptul ca majoritatea mijloacelor de propaganda (ziare, televiziune, etc.) au fost finantate sa fie vizibil partinitoare pentru Obama vorbeste asurzitor pentru cei care au urechi de auzit.”

Daţi Lupului O Şansă
“În final ce-o să facem decît să ne resemnăm şi să ne rugăm pentru conducătorii noştrii, oricare ar fi ei… asta este datoria noastră de creştini. Adevărul e că istoria se va scurge după planul Lui Dumnezeu. Şi Iuda a fost şi el în plan… şi cînd i-a venit timpul s-a prezentat să-l împlinească. Asta pot să înţeleg şi pot să accept. Şi mai ştiu că Împărăţia Cerurilor este Împărăţia după care trebuie să mă lupt şi nu asta de aici…”

Alegeri pentru Casa Cafeaculapte
rasvancristian.wordpress.com: “Duelul dintre Obama şi McCain mă scoate din toate mănăstirile. […] Drept să vă spun, eu mai multă cultură politică pe tema asta decît ce-am citit pe blogul Cristinei, nu am, aşa încît l-am pierdut din ochi de nedrag şi eram liniştit că moşulică cel antipatic, cu nevasta lui plină de bijuterii ca brăduţul de beteală, va cîştiga detaşat. Apoi, am deschis ochii mari pe o tipă, Palin, care, după stil, semăna extrem de bine cu cineva cunoscut, cu blonda lui Obama al nostru, şi m-am temut că, dacă moşulică, agitat cum pare, se apoplexiază la un moment dat, Ţara Licuriciului va fi croşetată de Udrela lor, ceea ce, pe mine, ca român, mă înfiorează, deşi nu mă interesează, din moment ce numai noi avem ghinionul să ne moară McCoposu şi McRaţiu, în timp ce la ei, pe Mc Cainu nici lagărul vietnamez nu l-a doborît.”

NEGRU pe ALB – Despre rasism
Daniel Lucescu: „Am primit şi eu scrisori care circulă pe internet şi care în mod creştinneşte mă avertizau asupra pericolului Obama. Uneori nu ne dăm seama că rasismul are forme adesea mai subtile decât violenţa fizică şi verbal directă. […] S-ar putea ca unii dintre noi să fim mânaţi de acestă componentă psihologică a rasismului, pe fondul propagandei unor conservatori creştini din politică. S-ar putea să înghiţim tot ce ni se serveşte ca şi cum noi trebuie să ne angajăm în a face din America o ţară creştină prin mijloace altele decât creştineşti.”

Obama
Gabi Macovei: “Americanii sunt prea proşti sau prea mândri pentru a se lăsa conduşi de un om deştept. Cel mai deştept şi bun preşedinte american de până acum a sfârşit împuşcat, JFK. La fel şi Martin Luther King, alt brother care ştia ce vrea de la viaţă. Drept urmare eu zic că Obama nu va muri de bătrâneţe. Dacă va reuşi să încheie primul mandat, cu siguranţă că vor fi destule atentate la viaţa lui până atunci. Asta doar dacă nu-l nimereşte careva, cumva, Doamne fereşte!”

Un răspuns to “Din blogosfera evanghelică – noiembrie (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: