Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice, ediţia a II-a – NOMINALIZĂRI

Cea mai interesantă postare

sex sex sex – Adam(a)ica
Cazanul cu vorbe – 1 – Emi Pavel
Festivalul Speranţei aduce plusuri şi minusuri – Bogdan Pătraşcu
Liviu Olah – Obituary – Octavian Baban
Amintiri cu Liviu Olah – Dănuţ Mănăstireanu
Conferinţa Lambeth 2008 – Anglicanismul la răscruce – 1 – Dănuţ Mănăstireanu
Limbaj protestant vs. limbaj ortodox – Dănuţ Mănăstireanu
Întîlnirea de la Arad – O ocazie ratată? (1) – Dănuţ Mănăstireanu
Mihai Oara şi Daniel Branzai – Daniel Brânzei
De la Atena în oraşul meu – Vasile Tomoiagă
Drumul acesta mă duce spre… unde? – Teofil Stanciu
O singură biserică în mai multe istorii – Teofil Stanciu
Defectele Crăciunului – Teofil Stanciu
Întâlnirile mele cu C.S. Lewis – Teofil Stanciu
Întâlniri tulburătoare (2). “Mi-a fost teamă şi m-am ascuns.” – Emanuel Conţac
Între imposibil şi posibil (Evrei 5:11-6:20) (2) – Emanuel Conţac
Traian Dorz despre suferinţă (2) – Emanuel Conţac
Cronica unei cărţi anunţate: 2 ani, 6 luni, 3 săptămâni şi 3 zile – Emanuel Conţac
NEGRU pe ALB – despre rarism – Daniel Lucescu
O privire asupra peisajului religios contemporan din America – Daniel Lucescu
Chuck Colson: iertat, dar nu graţiat – Ted Doru Pope
Picură frunze – Ionatan Piroşca
Să gândim critic (2) – Laurenţiu Balcan
Cum să răspunzi nebunilor – Vasile Filat
Ucenicia ca educaţie – Interviu cu Marius Cruceru

Cea mai importantă ştire

CONSFĂTUIREA DE LA ARAD – Daniel Mitrofan
Inaugurarea Bisericii Baptiste Teofania (nr. 10) – Vasile Tomoiagă
Conferinţa de tineret de la Dumbrăveni – Laurenţiu Balcan
Frumuseţea simplităţii – Gabi Macovei
3 noi cărţi de excepţie la Editura Aqua Forte (Braşovul Evanghelic)

Cel mai bun comentariu (al unui vizitator)

xfinger, România Evanghelică, 27 octombrie 2008, 3:18 am
Ilie Milutin, CENTRUL DE ISTORIE ŞI APOLOGETICĂ, 13 iunie 2008, 8:53 pm
romuluss, La pătrăţosu, 22 mai 2008, 11.45 am
Oana, La pătrăţosu, 18 mai 2008, 10:22 pm
chaos_and_smiles, La pătrăţosu, 21 mai 2008, 12:04 am
addsalu, La pătrăţosu, 22 mai 2008, 10:57 am

Apel către bloggeri şi cititori

Mai sînt cîteva zile în care se pot face propuneri şi comentarii.

Ba chiar şi după 31 ianuarie ar merita să ne aducem aminte de multe lucruri intgeresante care au apărut în blogosfera evanghelică în 2008.

Consider acest moment o bună ocazie pentru fiecare blogger de a privi retrospectiv, de la distanţă, asupra anului 2008, şi a stabili care au fost cele mai bune 3 postări ale sale în 2008. Sau: care sînt cele 3 postări preferate din 2008?

Ar fi interesant, nu-i aşa? să faceţi o postare de felul acesta pe blogul vostru.

Fac apel la bloggerii evanghelici să îmi propună, aici sau pe adresa de email alinpm@yahoo.com, cel puţin o postare de pe blogul lor şi cel puţin o postare de pe alt blog.

De asemenea, orice cititor poate să facă astfel de propuneri sau comentarii la lista cu nominalizările propuse.

Sînt interesat de părerile bloggerilor şi a cititorilor pentru mai ales pentru a decide Cea mai interesantă postare a anului 2008.

M-ar interesa şi o discuţie despre criteriile de evaluare, precum:

– aspectul editorial: structura
– aspectul confesional: tematica
– aspectul jurnalistic: relevanţa
– aspectul comunicaţional: intenţionalitatea
– aspectul axiologic: ideatica
– aspectul literar: stilistica
– aspectul dinamic: conotaţia

Publicitate

12 răspunsuri to “Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice, ediţia a II-a – NOMINALIZĂRI”

 1. Andrei Says:

  Ma uitam si analizam nominalizarile de la cele mai interesante articole pe 2008. Poate merg putin off-topic cu comentariul, dar oare mi se pare mie doar ca se premiaza doar „bloggerii mari” (cei mai cititi, adica si cu multe accesari si cu multe carti citite, cei mai capabili, probabil) pe cind „bloggerii mici” (cei care nu sint asa cititi, cei care nu prea inteleg articolele „bloggerilor mari”, fie din caze pur tehnice, cum ar fi prea multe cuvinte care trebuie cautate in DEX fie din cauza ca nu au nivelul lor de cultura) sint cumva lasati deoparte?

  Articolele de sus, desi nu am apucat sa le citesc pe toate, inca, sint excelente, unele sint chiar geniale, insa parca prea putin au dat sufletului meu hrana de care aveam nevoie. Poate aceste articole hranesc sufletele celor invatati, eruditi, care le inteleg, insa nu hranesc multimea ce sta pe pasune si asteapta inmultirea piinilor. Si cind ma gindesc ca elita e doar virful lancei, o prea mica parte… Oricum, le scoatem pe acestea in virful muntelui, pentru ca ele au fost cele mai importante anul acesta in blogosfera crestina, nu? Ele au ajutat sa ne mai imbunatatim cultura generala… si cam atit. Sint sigur ca ce am vrut sa comunic cu acest cometariu va fi inteles gresit, deoarece am o problema de exprimare si mi se intimpla mereu asta.

  Imi place ideea cu un articol de retrospectie pe fiecare blog. As rasfoi blogosfera parca cu un interes mai sporit decit cel amortit de acum. De asemenea, apreciez si cele 7 criterii de evaluare pe care le-ai propus la sfirsit. Ar fi ceva frumos de vazut! Si ar fi si mai frumos daca ai face o paranteza sa explici intr-un rind sau doua cam ce anume inseamna fiecare criteriu, asa, ca sa inteleaga si „bloggerii mici” :) E doar o propunere, pentru ca ai facut apel la bloggerii evanghelici. Oricum, decizia iti apartine.

  Cu multa consideratie pentru ceea ce faci,

  Andrei Jitareanu

 2. chaos_and_smiles Says:

  Răspunsul tău Andrei este o manifestare care în blogosfera laică a întărâtat apele undeva prin primăvara anului trecut de către câţiva bloggeri noi, mici, necitiţi, genul ăla de bloggeri care scriu de o săptămână şi te trezeşti că îţi trimit mail să faceţi un link exchange ca să îşi vadă numele acolo în blogroll. Au exsitat câteva postări anul trecut(vezi Zoso, Arhi, Ecostin, Budha, BobbyVoicu, Fluture) care au pus lucrurile verde în faţă la acuzaţia(despre a cărei precedent nu este cazul aici) că blogosfera are un cerc închis a celor care sunt în top10 care împart banii în advertising, iau premiile între ei, nu dau link echange pentru că sunt şmecheri.(transcede asemănările din răspunsul tău)
  Răspunsul lor a fost în felul următor, permite-mi prafrazarea” Crezi ca poţi să intri în cercul închis pe care îl acuzi? Dovedeşte-o, scrie inteligent, nu spama, nu floda, comentează inteligent, adună-ţi cititori, dovedeşte-o prin munca ta.” Vorbim de blogosfera laică unde se fac bani şi bloggingul nu e doar un instrument de informare şi un hobby ca în majoritatea cazurilor evanghelice.
  Acum vezi tu ce înţelegi din ce zic eu.

 3. Andrei Says:

  ai mare dreptate, ai înţeles tot ce am vrut să zic

  ce-ar fi ca răspunsul meu să nu întărîte apele primăvara asta? termenul de „evanghelic” e pretenţios.. ştii de ce citesc blogosfera evanghelică? pentru că aici mai găsesc şi cîţiva pocăiţi. Ştii de ce scriu? Ştii de ce am postat acest comentariu? Nu ştii.

  şi la faza cu cercul închis, să ştii că personal cred că este un cerc închis şi în spaţiul evanghelic… doar că nu e doar un cerc, ci mai multe.. şi mai e închis pentru că ne-am închis uşile şi ferestrele faţă de lume… de aia e cerc închis… şi mai e închis pentru că în loc să încurajăm începuturile slabe, noi le dăm în cap.. e cerc închis pentru că refuzăm să mai descoperim noi talente şi să educăm tinerii să devină ceea ce ar trebui să devină… pentru că la urma urmei, pentru veşnicie ne zbatem pe pămînt, nu? nu pentru rating

  e cerc închis pentru că pentru că scriem foarte mult pentru noi şi aproape deloc pentru ei… e cerc închis pentru că pe foarte puţine bloguri ale „bloggerilor mari”, se găsesc articole care ar putea schimba viaţa unei persoane nemîntuite…. e cerc închis pentru că ai nevoie de foarte multe ori de un dexonline ca să citeşti nişte articole care oricum nu au dat de mîncare sufletului.. sînt care te ajută, nu zic că nu există… ba da, există, dar nu le promovăm.. şi mă aştept ca să-mi înţelegi acest răspuns la fel cum l-ai înţeles şi pe primul.. tu, sau oricare altul îşi opreşte ochii pe aici

  şi ştii de ce sînt nevoit să zic ce astea? am încercat să dau comentarii pe blogurile celor mai sus nominalizaţi, să-mi zic părerea, şi ori mi-au fost şterse comentariile ori mi s-a răspuns cu un „thx” sau „ai dreptate” sec, pe cînd „bloggerilor mari” li se răspunde cu mare fast şi multe rînduri

  sînt perfect de acord cu nominalizările şi toată povestea, doar că mi-am dat cu părerea şi am fost repede sancţionat… nu întreba de cine, unde şi cînd..

 4. chaos_and_smiles Says:

  Andrei, inteleg frustrarea cu privire la comentariile tale pe alte bloguri, am trait si eu senzatia asta, avand senzatia ca posturile sunt scrise cu o anumita directie si ca orice comentariu anti nu se aproba. Pana la urma blogul e un loc personal unde permit fiecaruia sa comenteze dupa buna placere a mea. Nu cred ca au fost bloggeri care sa tina la morala si etica si sa nu fii blocat cel putin un comentariu.
  Detaseaza-te si fii inteligent daca vrei sa fii bagat in seama.
  Daca ti se pare ca a scrie posturi de misiune asteptand ca lumea sa fie interesata si sa citeasca si sa pocaiasca gresesti si trebuie sa reevaluezi un pic strategiile.
  Talentele si capacitatile, lucrurile destepte si motivante nu renunta si vor ajunge in a fi promovate. In lumea evanghelica, blogul asta pe care citesti acum promoveaza si spun asta din postura celui care scrie de drag si de fun si care a ajuns sa fie citat si nu o data pe romev.
  Nu vei ajunge un blogger mare si bagat in seama in 2 luni, sa nu uiti asta.
  Peste TOT trebuie sa dovedesti ca meriti sa fii undeva.

 5. Andrei Says:

  Nu cred cred că vreau băgat în seamă şi nici să ajung blogger mare. N-am spus asta. Am văzut la alţii cum e să fii blogger mare şi nu vreau să păţesc ca ei. Eventual pot învăţa din greşelile lor şi ale mele. Nu am stofă de mare blogger şi recunosc că n-am talent în a aşeza litere. Asta e, fiecare cu ce a primit de la Domnul. Trupul are mai multe mădulare, nu?

  Măcar dacă aş fi inteligent poate tot mă ajuta… însă degeaba mă ajuta pe mine dacă nu ajută pe alţii… înainte de a fi inteligent trebuie să fii înţelept.

  În plus e greşit să aştepţi să fii băgat în seamă. Asta nu se va întîmpla aproape niciodată, cu excepţiile de la regulă aferente, adică cercul ăla de care ziceam. Ultimii oameni de la care aştept să fiu băgat sînt creştinii. Primii oameni de la care aştept să fiu trădat sînt tot ei. M-am ars de aşa multe ori că acum suflu şi-n iaurt.

  Iar telentele şi capacităţile renunţă. Te asigur. Diavolul nu le dă pace. Poate nu toţi au stofă de luptători şi trebuie ajutaţi, nu? În plus, potenţial există în fiecare om, fără excepţie, doar că prea mulţi ajung copleşiţi de complexe de inferioritate şi descurajări. Iar rănile acestea se vindecă greu.

  Nu peste tot trebuie să deovedeşti că meriţi să fii undeva. Cine a meritat să fie pe pămînt? Nimeni

  Îmi pare bine că am schimbat idei cu tine, mi-a prins bine, să ştii.

 6. Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice, ediţia a II-a « La Rotundu Says:

  […] romaniaevanghelica.wordpress.com […]

 7. Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice, ediţia a II-a « Oradea Evanghelică Says:

  […] romaniaevanghelica.wordpress.com […]

 8. jurnalulflorentinei Says:

  Propun, ca unul din cele mai bune (din perspectiva mea) articole pe temă creștină din 2008: „Ce nu-i trece prin minte lui Dumnezeu”, publicat în 30 oct. pe blogul http://adamaica.wordpress.com/page/2/

 9. Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice, ediţia a II-a « Info Creştin Says:

  […] romaniaevanghelica.wordpress.com […]

 10. anca Says:

  un blog evanghelic pe care eu il frecventez des si e foarte fain e trezirespirituala.wordpress.com Nu pot zice un anume articol pt ca toate sunt frumoase intr-un anume fel…si toate vorbesc intr-un mod unic despre Dumnezeu(intra si convinge-te:P). Asa la general o postare ar fi asta: http://trezirespirituala.wordpress.com/2008/12/24/de-ce-se-ascunde-dumnezeu/
  si de pe blogul meu: http://taceresisperanta.blogspot.com/2008/11/scuze-scuze-scuze-scuze.html

 11. România Evanghelică – 1 februarie 2009 « România Evanghelică Says:

  […] – 376 Al cui e Radio Micul Samaritean? – 373 Liviu Olah – 365 Bloguri evanghelice Top ZeList – 339 Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice – NOMINALIZĂRI – 335 Rezoluţia de la Arad – 280 Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice, ediţia a II-a – 251 […]

 12. alincristea Says:

  Reblogged this on Romania Evanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: