Îndurare aspră (1)

“Cred că toţi suntem atât de singuri când e vorba de ceea ce se ascunde în străfundurile fiinţei noastre, atât de incapabili să găsim cuvintele şi poate curajul de a vorbi cu inima deschisă, încât nu ştim câtuşi de puţin că lucrurile se petrec la fel şi cu ceilalţi. Şi, de vreme ce eu fusesem constrâns, călcându-mi cumva pe inimă, să-mi depăşesc reţinerile, cititorii au fost mişcaţi până acolo încât s-au simţit solidari cu acela care simţeau că e unicul om care îi putea înţelege. Robert Louis Stevenson spunea că fiecare carte este, în modul cel mai intim, o scrisoare către prieteni. Cu atât mai mult cartea mea, mai mult ca oricare alta, se adresa prietenilor cunoscuţi şi necunoscuţi: prietenilor adevăraţi.”

indurareaspra200

Sheldon Vanauken, Îndurare aspră, Editura Kerigma, 2008

Conţine 18 scrisori ale lui C.S. Lewis către autor.

O carte de memorii, câştigătoare a premiilor National Book Award şi Gold Medallion.

O incursiune răscolitoare în trecut, de la căsătoria idilică a soţilor Vanauken, Sheldon şi Jean (Davy), până la descoperirea credinţei creştine, care a dus la înfiriparea relaţiei de prietenie cu C.S. Lewis, şi, în final, tragedia morţii premature care a curmat o mare iubire.

“O lucrare înălţătoare, plină de nobleţe, realizată cu măiestria unui artist adevărat… şlefuită de imaginaţie de excepţie şi o inteligenţă sobră şi cu adevărat distinsă.” (New Oxford Review)

“Povestea unei aventuri a intelectului şi credinţei, povestea unei iubiri… O carte profundă, sinceră, despre dragostea umană şi divină, pătrunsă de realitatea unei relaţii şi a unei căutări, cu întrebări ce nu pot fi ignorate.” (Los Angeles Times)

“O carte pentru toţi aceia care au trăit o mare iubire.” (Christianity Today)

Ioa: “Când am început să citesc, titlul nu mi-era foarte clar. Mă gândeam că se referă la îndurarea cu greu a unor încercări. Dar pe măsură ce citeam, am înţeles sensul original: a severe mercy. Mila aspră a lui Dumnezeu, care în suveranitatea Sa, ne răneşte greu spre binele nostru cel mai mare. Am înţeles că tot ce mi se întâmplă, respiraţia următoare, cadourile pe care le primesc fără să rostesc o cerere măcar, fiecare predică prin care Dumnezeu îmi vorbeşte, dar şi fiecare frângere, fiecare vorbă care lasă urme adânci, orice încercare şi orice lovitură, TOATE, sunt harul lui Dumnezeu, îndurarea Lui, care uneori pare atât de dură.”

Luci: “Am luat vreo 4 exemplare şi le-am “împrăştiat” pe la prieteni. A trecut cam o lună după ce am fost bombardat de ei că s-ar putea să fie una din puţinele cărţi, traduse de către editurile noastre evanghelice, care să poarte atâta valoare literară şi spirituală. Sunt fermecat atât de stilul cât şi de sinceritatea autorului, de magia scrisorilor lui Lewis, de logica puternică care nu lasă nicio întrebare neclară şi de harul nepătruns al Împăratului Slavei.”

2 răspunsuri to “Îndurare aspră (1)”

  1. Comentarii biblice asupra conducerii « Edituri Oradea Says:

    […] Îndurare aspră – Sheldon Vanauken Reflecții postmoderne: Albastru ca jazzul – Donald […]

  2. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: