Supliment 22: Centenar Richard Wurmbrand

rw22

Revista 22, în numărul din această săptămînă, Nr. 15 (996), 7-13 aprilie 2009, conţine Suplimentul: Centenar Richard Wurmbrand (8 pagini).

Romulus Rusan: “Pastorul Richard Wurmbrand este una dintre personalităţile care şi-au pus viaţa la dispoziţia semenilor, asumându-şi riscul de a suferi închisoarea, boala şi, în cele din urmă, exilul. Caracterul puternic l-a ajutat să învingă tragediile prin care a trecut şi să le transforme în tot atâtea victorii.”

Alexandru Zub: “Suferinţa îndurată, sub multiple dictaturi, i-a fost o sursă continuă de tărie, aparenta anihilare socială era în fond o biruinţă a spiritului său ardent. […] Memorialistica recluziunii silnice şi aceea a misionarismului creştin nu s-ar putea lipsi de textele sale fără a se priva de achiziţii importante.

Lucia Hossu Longin: “În 1966, soţii Wurmbrand ajung la Senatul American pentru a spune lumii libere că vorbesc în numele acelor eroi şi martiri ai credinţei care nu mai pot vorbi. […] Presa americană scria: Am fost loviţi de un uragan numit Wurmbrand.

Publicitate

2 răspunsuri to “Supliment 22: Centenar Richard Wurmbrand”

 1. Revista culturală 22 are în numărul curent (7-13 aprilie) un supliment dedicat Centenarului Richard Wurmbrand « Clujul Evanghelic Says:

  […] România Evanghelică oferă şi el câteva citate din acest […]

 2. Sorin Sandulache Says:

  Fara indoiala, Richard Wurmbrand a fost un mare om, un mare evreu, un mare crestin si misionar, un mare exemplu de tarie si caracter demn de urmat.
  Staruie cateva dileme in constiinta mea, care desi pleaca de la acest caz, vizeaza domenii diferite. Imi amintesc apelurile de pe site-urile crestine de a-l vota intre primele 10 personalitati. Crestinii clasici si (neo)protestanti sunt o forta, ca si biserica…
  Salut faptul ca un astfel de Om al principiilor a iesit si sta azi in fata constiintelor subrede postmoderniste, care altfel n-ar fi auzit de el.
  Dilema mea este: Ar fi iesit Wurmbrand intre primii 10 daca nu se mobiliza lumea protestanta? Daca fiecare era lasat sa voteze conform propriei sale constiinte?
  Ce este celebritatea? Si cine se bucura azi de ea? Cine sunt vedetele si ce reprezinta vedetismul in lumea de azi? Cum este el obtinut si cat dureaza?
  Sufar de dor dupa o sinteza intre calitatea elitelor culturale, moral-spirituale si cantitatea vulgara a celebritatii.
  Din fericire, exemplu Wurmbrand, este un inceput, dar poate ca si un (mic) compromis pe care Wurmbrand insusi nu l-ar fi acceptat… Sorin Sandulache

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: