Reflecţii postmoderne (1)

“Nu mi-a plăcut niciodată jazzul, pentru că jazzul nu are nicio finalitate. Într-o seară însă mă aflam în faţa teatrului Bagdad din Portland, şi acolo un bărbat cânta la saxofon. Am stat în locul acela un sfert de oră, şi în tot acel timp bărbatul a cântat fără să-şi deschidă ochii.

Din momentul acela mi-a plăcut jazzul.

Uneori, pentru a ajunge să-ţi placă un lucru, trebuie să priveşti pe altcineva făcându-l. E ca şi cum persoana pe care o priveşti ţi-ar arăta cum trebuie să faci tu însuţi ceea ce face ea.

Nu-mi plăcea Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu avea nici o finalitate. Asta însă era înainte să se întâmple tot ce urmează.”

albastru300

Donald Miller, Albastru ca jazzul. Reflecţii postmoderne asupra spiritualităţii creştine, Editura Kerigma, Oradea, 2009

John Ortberg: “E greu să găseşti oameni care să scrie despre Dumnezeu de pe o poziţie de angajament, dar în acelaşi timp scrisul lor să sune uman şi să fie sincer, fără să treacă fiecare cuvânt prin filtrul subculturii religioase. Donald Miller e o astfel de persoană. În plus, el scrie cu inteligenţă, fler şi conştiinţă de sine.”

Brian McLaren: “Nu cunosc o altă carte mai bună decât Albastru ca jazzul care să prezinte spiritualitatea creştină (ca mod de viaţă) oamenilor cărora creştinismul (un sistem de credinţe) li se pare a fi asemenea unei probleme de matematică prost pusă sau unui ambuteiaj. Donald Miller scrie ca şi cum ar improviza la un instrument – liniştit, plăcut, surprinzător, înălţător şi plin de pasiune, bucurie, uneori furie. Când am terminat de citit şi ultima pagină, m-am simţit mai bogat sufleteşte, plin de speranţă şi încredinţat că această carte superbă va avea un ecou de frumuseţe în multe, multe vieţi, întocmai cum a avut în a mea.”

Paul Louis Metzger: “Onestă, pasionată, neprefăcută… adevărată. Asemenea jazzului, cartea lui Donald Miller e un cântec născut din bucuria libertăţii. Precum muzica bună, Albastru ca jazzul e mai mult decât sinceră – e plină de înţeles. E o carte despre Isus, despre povestea Lui şi despre libertatea pe care El îşi doreşte nespus de mult să ţi-o ofere.”

Mark Attebery: “Donald Miller se uită la credinţă aşa cum un mare muzician de jazz se uită la o melodie simplă. El vede o astfel de melodie ca pe un lucru de explorat, o galerie spre o comoară de nenumărate alte melodii, ritmuri şi armonii.”

Julie Ann Barnhill: “Cu o improvizaţie de umor fals, candoare de suflet dezgolit şi comentarii provocatoare, Donald Miller scrie o carte de rară strălucire literară şi intelectuală. Întocmai ca muzica, nu atât de mult citeşti Albastru ca jazzul, cât o simţi – o simţi şi te trezeşti schimbat de vocea ei obsedantă, melodică.”

Ben Young: “Avem nevoie de mai mulţi oameni ca Donald Miller, care sunt pregătiţi să interpreteze nu doar Scriptura, ci şi cultura.”

iepure74

iepure75

iepure76

iepure77

iepure78

iepure79

iepure80

iepure81

iepure82

iepure83

iepure84

iepure85

iepure86

6 răspunsuri to “Reflecţii postmoderne (1)”

 1. Albastru ca jazzul. Reflecţii postmoderne asupra spiritualităţii creştine « Info Creştin Says:

  […] Mi-e greu să cred că ar putea cineva, între 15 şi 85 de ani, să nu surîdă la sfîrşitul seriei de 13 desene cu Don Iepure alergînd după Sexy Morcoviţa. […]

 2. Albastru ca Jazzul, de Donald Miller « Clujul Evanghelic Says:

  […] În întregime, împreună cu o serie de desene cu un Don Iepure şi o Sexy Morcoviţă pe romaniaevanghelica.wordpress.com […]

 3. Albastru ca jazzul. Reflecţii postmoderne asupra spiritualităţii creştine « Stiri Crestine - Fii un crestin informat! Says:

  […] Mai multe gasiti pe Romania Evanghelica […]

 4. Albastru ca jazzul. Reflec?ii postmoderne asupra spiritualit??ii cre?tine | alfaimpact.org Says:

  […] Mai multe gasiti pe Romania Evanghelica […]

 5. Comentarii biblice asupra conducerii « Edituri Oradea Says:

  […] Aprilie Îndurare aspră – Sheldon Vanauken Reflecții postmoderne: Albastru ca jazzul – Donald Miller […]

 6. Alin Cristea Says:

  A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: