Max Lucado (15)

“Proprietarul unei librării din nord-vestul ţării mi-a povestit odată că o doamnă mânioasă a intrat intempestiv în librărie ţinând în mână cartea mea Când Dumnezeu S-a apropiat. A trântit cartea pe tejghea, a spus câteva cuvinte nu tocmai amabile despre ea, şi apoi a strigat atât de tare încît putea fi auzită pe toată strada: ‘Dumnezeul meu nu a avut coşuri!’

Ştiu care este pasajul care i-a aprins toată această mânie. El sună în felul următor:

E posibil ca Isus să fi avut coşuri. E posibil să fi fost afon. Poate că o fată de pe strada Lui s-a îndrăgostit de El sau invers. Poate că avea genunchii osoşi. Un lucru este însă sigur: El a fost pe deplin Dumnezeu şi pe deplin om.

Înţeleg de ce femeia aceea s-a supărat atât de tare. Pot să înţeleeg ce a deranjat-o. Când sesizăm o fisură într-un vitraliu, ne grăbim să-l reparăm numaidecât. Ştergem orice pată de pe altar. Găsim siguranţă în ideea că Dumnezeu nu a avut niciodată bătături. Ne impresionează ideea că Dumnezeu nu a simţit niciodată durere. Considerăm măreaţă ideea că Dumnezeu nu S-a julit niciodată la cot.

În acelaşi timp, însă ideea de Dumnezeu nu poate să înţeleagă ceea ce simţim noi, comunică o senzaţie de răceală.

Dacă aş fi avut ocazia să mă întâlnesc cu femeia aceea, aş fi întrebat-o: ‘Poate că Isus nu a avut coşuri, dar nu v-aţi dori să fi avut?’

Fiecare pagină din Evanghelii insistă cu putere asupra acestui principiu: Dumnezeu ştie ce simţi. Isus înţelege totul. De la înmormântarea la care ai participat la fabrica unde lucrezi, şi până la frustrarea unui program încărcat. Când Îi mărturiseşti lui Dumnezeu că ai ajuns la capătul puterilor, El ştie ce vrei să spui. Când te arăţi neputincios în faţa unor termene imposibile, şi El face la fel. Când planurile îţi sunt întrerupte de oameni care au alte planuri, El şi arată înţelegerea faţă de tine. A trecut şi El prin toate acestea. Şi ştie cum te simţi.”

Max Lucado, Calmul din mijlocul furtunii, Editura Scriptum, Oradea, 2008

Un răspuns to “Max Lucado (15)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: