Ravi Zacharias (1)

“În termeni spirituali, singura afirmație pe care o putem face cu toată certitudinea este că Occidentul e angajat într-o luptă colosală, a cărei miză este chiar sufletul său. Adevărat, conflictul nu este la fel de evident sau de sinistru ca în Faust al lui Goethe sau Dorian Gray al lui Oscar Wilde. Dar să nu ne înșelăm singuri: implicațiile sunt aceleași, atunci când destinul sufletului este vândut în schimbul plăcerii de moment. Într-un Occident ce devine tot mai conștient de alte culturi și religii, există o îndoială sinceră în ce privește relevanța răspunsurilor tradiționale la problemele spirituale și mulți au ajuns să creadă că trebuie să căutăm adevărata comoară sub ’alte perne culturale’.”

ravi1_200

Ravi Zacharias, Izbăvește-ne de rău. Restaurarea sufletului într-o cultură ce se dezintegrează, Editura Cartea Creștină, Oradea, 2007

Prezentare pe ultima copertă:

Ravi Zacharias analizează în această carte cu multă claritate şi profunzime felul în care idei şi credinţe aparent inofensive ne subminează şi ne distrug cultura. El argumentează cu multă putere de convingere că nimeni nu poate sta neutru faţă de proliferarea răului în lumea noastră de azi şi că până şi culturile seculare sau cele dominate de alte religii ar face bine să acorde atenţie adevărurilor pe care le are de spus. Aici putem descoperi terenul comun de pe care putem să înfruntăm primejdia ce ne ameninţă pe toţi. Şi de pe acest teren comun răspunsurile devin clare şi inevitabile. Demascând inocenţa fraudulos asumată şi puterea insidioasă a teoriilor şi convingerilor care promovează răul, Ravi Zacharias întreabă fără înconjur: „Pentru ce trăim şi ce le facem copiilor noştri? Până şi o privire fugară asupra lumii pe care le-o lăsăm ne stârneşte groaza.” Nu este suficient să condamnăm răul, ci – cuprinşi de cele mai rele presimţiri şi de teamă – va trebui să introducem schimbările ce se impun.

2 răspunsuri to “Ravi Zacharias (1)”

  1. Comentarii biblice asupra conducerii « Edituri Oradea Says:

    […] Izbăvește-ne de cel rău – Ravi Zacharias Poate omul să trăiască fără Dumnezeu? – Ravi […]

  2. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: