Concursul Baptiști 400 (29-32)

29doctrinarai

Această carte tratează atât cea mai populară, cât şi cea mai nepopulară învăţătură creştină – învăţătura despre cer şi cea despre iad. Aceste două trebuie privite împreună pentru că atât Biblia cât şi învăţătura creştină de-a lungul secolelor au făcut ceea ce şi Ted Donnelly face în această serie de discursuri – ţine aceste două aspecte împreună şi nu permite ca una dintre realităţi să fie accentuate mai mult, pe când cealaltă să fie neglijată.

30urmasangelui

Biserica a continuat să trăiască peste secole, propovăduind adevărul – doctrinele – pe care Hristos le-a încredințat Bisericii din Ierusalim. J.M. Carroll arată că în fiecare epocă au fost biserici care au propovăduit doctrinele pe care autorul le numește „semnele” bisericilor nou testamentale.

31raspunsuri

Cărţile de apologetică creştină sînt, de regulă, aride şi lipsite de viaţă, bazate în cel mai bun caz pe filozofiile aristotelico-tomiste sau, în cel mai rău caz, pe supoziţiile unor minţi mărginite. Astfel de lucrări adesea nu iau în serios întrebările necredincioşilor – sau, dacă totuşi o fac, răspunsurile pe care le dau sînt asemenea faimosului predicator care era de nevăzut şase zile din săptămînă, pentru ca în a şaptea să apară, dar să fie cu totul de neînţeles. Această carte abordează direct problemele vii aflate la marginea dintre credinţă şi necredinţa. „Evidenţele cer un verdict”, iar cititorii se vor găsi aproape inevitabil în situaţia de a-şi da verdictul în favoarea lui Isus Hristos.

32seteaderealitate

Această carte a lui George Verwer, fondatorul Misiunii Operation Mobilisation, deşi modestă ca dimensiuni, are forţa unui manifest. Scrisă cu vervă, într-un limbaj fără ocolişuri, ea porneşte de la ideea că tot creştinismul nostru evanghelic este cel mai adesea doar o parodie a adevăratei sfinţenii. Avem nevoie de o revoluţie spirituală mai mult ca oricînd, afirmă autorul. Niciodată în istoria omenirii nu au existat atît de multe posturi de radio creştine, nu s-au ţinut atît de multe conferinţe pe teme biblice şi n-au existat mai multe cărţi de studiu ca în zilele noastre. Şi totuşi, acestea au un efect atît de mic în vieţile noastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: