Istorii paralele (1)

Pătrățosu: “Sînt pastor….. sînt creştin de aceea nu pot să fac, să spun tot ce vreau şi tot ce îmi vine.” (decembrie 2008)

Pătrățosu: “Pentru ieşit în public trebuie să plăteşti preţul coerenţei, consecvenţei şi consistenţei. […] Blogări din toate tările, supravegheaţi-ne! Mustraţi-ne, corectaţi-ne! Cenzuraţi-ne deciziile, scoateţi la iveală prostia, dacă nu ne-am pocăit la vreme şi dacă am refuzat confruntarea directă. Frăţietatea, comunităţile în general, au dreptul şi responsabilitatea să îşi cenzureze liderii pe care i-au ales.” (20 martie 2009)

Pătrățosu se pare că are prea mult timp liber (sau prea puțin?) de se trezii în miez de vară că vrea istorii… paralele.

Doar că Pătrățosu nu vrea, nu-i așa?, istorii paralele despre Universitatea Emanuel sau despre Comunitatea Baptistă din Oradea, instituții din conducerea cărora face parte.

Pe agenda Pătrățosului sînt DOAR anumite istorii paralele, ideologic selectate, desigur.

Va’s’zică va trebui ca alții să îi împrospătăm memoria Pătrățosului, atrăgîndu-i astfel atenția că nu poate să se trezească vorbind cu voce tare oriunde oricum, că implică instituții și persoane pe care nu ar vrea să le implice. Ocupa-s-ar mai bine de treburile administrative, că la istorii paralele e prea inventiv (a se citi: subiectiv).

Deși știe prea bine ce abuzuri a săvîrșit Comunitatea Baptistă din Oradea, Pătrățosu nu are vreo competență de a lectura public ȘI istoriile paralele pe care Negruții orădeni le-au inițiat și le-au întreținut cu talent păpușar.

Iată o istorie paralelă care mi-este la îndemînă:

Documentul Nr. 14 din 16.01.2006 eliberat de Comunitatea Bisericilor Crestine Baptiste Oradea menționează că aș fi fost audiat de către Comisia pastorală și de disciplină.

Cei trei pastori care semnează documentul – Florin Negruț, Teodor Vereș, Ioan Popovici – au mințit. NU am fost audiat.

Ca să-l parafrazez pe Pătrățosu: Cei care mint se pot învrednici de iertare, nu de duble mandate pline de manipulări nelalocul lor.

Publicitate

2 răspunsuri to “Istorii paralele (1)”

  1. Pătrățosu tot pătrățos rămîne… « România Evanghelică Says:

    […] Mai bine și-ar confrunta colegii pastori din gașca orădeană din care face parte și el – vezi scurta mea intervenție Istorii paralele (1). […]

  2. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RomaniaEv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: