Una bună, două rele (1)

Felicitări lui Sali Sabri pentru un ALT FEL de ton la adresa musulmanilor (care, în Medgidia noastră mioritică, încă nu au ținte strategice de distrus), într-un comentariu pe blogul pastorului Ted Doru Pope, aflat în continuare în cantonament ideologic. E adevărat că în comentariul lui Sali am găsit mostre pentru colecția Fascinația cratimei, dar ce mai conteză o liniuță, două, în plus cînd vorbești cu turcii…

Răspunsul lui Ted Doru Pope îmi oferă o confirmare a unei observații pe care blogosfera evanghelică mi-o arată zilnic, mă refer la faptul că e mai comod să ai opinii decît… informații.

Pastorul, cu blogul în evidentă eclipsă calitativă în ultimele luni, scrie, probabil fără să-și dea seama de ridicolul în care se pune: “Rolul postării mele nu a fost de a da prea multe informaţii, pentru că cititorul meu obişnuit nu este interesat de ele.”

Păi da, așa își învață unii bloggeri (și pastori pe deasupra) “cititorii obișnuiți”, fără prea multe informații.

Felicitări Rodicăi Boțan (încă novice, de altfel, în virtualul No Man’s Land, unde Marius Cruceru a și prins-o că a scris comentariul sub un alt nume) pentru un ALT FEL de ton în mijlocul dejecțiilor ‘miloșilor’ pătrățoși.

Postarea asta cu iertarea, la pachet cu comentariile, ar trebui folosită ca material didactic pentru diverse discipline ‘academice’: Evitarea subiectului, Hermeneutica pătrățoasă, Anatemizarea baptistă, Ridicolul public, Masteratul în ipocrizie, Resemantizarea ‘flegmei creștine’.

Felicitări lui Dănuț Mănăstireanu pentru această ultimă sintagmă (care îmi și dă imboldul de a iniția rubrica “Expresii celebre” din blogosfera evanghelică și, de ce nu?, din folclorul confesional). Renumitul blogger ieșean e și autorul expresiei “secta pătrățoșilor”, mai inspirată decît expresia mea – “haita pătrățoșilor”, aceasta din urmă făcînd însă carieră pe la mesele consumatorilor de blogoevanghelicism.

După ridicolele intervenții ale Cristinei la dezbaterea, pe blogul Mănăstireanului, despre reforma sistemului american de sănătate, prilej cu care dragul de Dănuț a mai scos o perlă (de fapt mai multe), răspunzîndu-i, PE BUNĂ DREPTATE, “nu cred că dvs. sunteţi interesată în dialog, ci în afişarea propriilor convingeri” (memorabilă replică, nu?), această Cristină ridică culmea stupidității la un alt nivel pe blogul Enjoying homeschooling (care, după articolele afișate, mai bine s-ar numi Enjoying without thinking): afișează o listă de 17 titluri de articole (probabil alese după criteriul ideologic: care-s cu mine) și cică: “Dacă sîntem oameni inteligenți, care dintre noi ar vrea să treacă prin ceea ce, în miniatură, scrie mai jos? Aștept răspuns.”

De la cine?

Vă rog, stimate cititoare, faceți un efort de empatie față de mine dacă mărturisesc că m-am surprins exclamînd:

Thank God I’m a man!

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: