Lupta fiecărui… (29)

“Școala adaugă presiune problemelor de acasă. Locul cel mai plin de cruzime de pe pământ este campusul liceal. Dacă nu faci parte din clica potrivită – glume, majorete și jargoane – ești marginalizat și ridiculizat fără milă de colegi. Le-am spus copiilor mei să se țină bine în perioada anilor de liceu. ‘Pe 99% din acei copii nu-i veți mai vedea niciodată’, le-am spus eu. ‘De ce să te lași afectat de ceea ce-ți spun ei?’ Le-am reamintit că în facultate oamenii se maturizeză și lucrurile încep să revină la normal.

Problema este că, în timpul acelei perioade de acnee și studii, mulți tineri devin foarte singuri și dezamăgiți. Acestora, masturbarea le oferă o senzație de bine și le îndepărtează singurătatea – pentru moment.”

Lupta fiecărui băiat – Stephen Arterburn, Fred Stoeker, Mike Yorkey, Societatea Biblică din România, Oradea, 2008, 228 pag.

“Într-o vreme simțeam o atracție puternică față de un băiat dintr-o familie de prieteni. Nu am înțeles de ce, până ce am învățat câteva lucruri despre imago terapie, care postulează că anumiți oameni ‘se potrivesc stilului tău’, și stilul fiecărei persoane este diferit. De aceea s-ar putea să fi auzit pe vreo prietenă lăudându-se în toate felurile cu prietenul ei, dar după ce l-ai întâlnit ți-ai zis: Oare ce-o fi văzând la el? El se potrivește stilului. Dar nu se potrivește stilului tău.

Începând să înțeleg mai multe lucruri despre propriul meu stil, mi-am dat seama că acest prieten de familie semăna foarte bine cu fratele meu mai mare și se comporta aproape ca tatăl meu. Bineînțeles că mie mi s-a părut atractiv; se potrivea stilului meu. Dar crezi că nu m-am panicat la gândul că voi ajunge să am o relație emoțională și sexuală cu el, deoarece îl credeam atractiv? Da, m-am panicat, în urmă cu mulți ani, din cauza ignoranței, dar am învățat că atât atenția cât și atracția sunt parte a constituției umane. Așadar am fost foarte precaută în monitorizarea comportamentului meu când eram în preajma lui și a lucrurilor pe care alegeam să le discut cu el. Deoarece, de fapt, îmi lipseau tata și fratele mai mare, am încercat să petrec mai mult timp investind în îmbunătățirea relațiilor mele cu ei.”

Lupta fiecărei fete – Shannon Ethridge, Stephen Arterburn, Societatea Biblică din România, Oradea, 2008, 231 pag.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: