Și mîine e o zi…

Astăzi a fost o zi mai deosebită pentru mine, „cazul” Alin Cristea, azi fiind întîlnirea Alumni a absolvenților Universității Emanuel din 1999, adică generația mea de acum 10 ani.

Din motive evidente, nu am participat la această întîlnire.

Desigur, ele sînt evidente pentru creștinii evanghelici informați, am lăsat destule informații în spațiul public în ultimii ani pentru cei care doresc să se informeze. Din păcate, mediul evanghelic suferă de o apetență scăzută pentru informații și o invers proporțională obezitate opiniomană.

Un aspect al tristeții situației în care sînt implicat are însă de a face cu inabilitatea liderilor evanghelici de a soluționa probleme relaționale în conformitate cu propriile lor declarații amvonale și academice. De fapt nu este vorba de persoana mea, ci de o situație amplificată precum un virus voiajor în mediul evanghelic – faptul că în 6 ani, de cînd Doru Hnatiuc, îndrumătorul meu de grupă de teologie în anii ’90, mi-a închis telefonul, NIMENI din magnificii lideri orădeni nu a găsit, nici măcar nu a încercat o modalitate de soluționare a conflictului DEJA nu mai e o problemă legată de persoana mea sau a altcuiva, ci este o problemă legată de viața comunității evanghelice din Oradea. Plină, nu-i așa?, de făcători de pace…

Doar am amintit în treacăt contextul acestei zile, care părea potrivită pentru o retrospectivă asupra ultimilor 10 ani. Ziua aceasta e deosebită pentru că nu a mai fost nevoie să fac eu o astfel de retrospectivă. A făcut-o Dănuț Mănăstireanu. I-am mulțumit pentru că mi-a dăruit un astfel de cadou în această zi (despre care nu știu dacă o reținuse ca fiind întîlnirea Alumni).

Ziua nu s-a încheiat fără să mai am o plăcută surpriză din partea cunoscutului meu partener geometric, pătrățos crucerian, care scrie:

„…am sau poate că am avut o relaţie personală adîncă cu Dănuţ şi, îndrăznesc să spun şi cu Alin Cristea”.

Cînd parcă toate se duc luate de vînt (Pe aripile vîntului), de ce să nu închei o astfel de zi trist-sărbătorească spunînd, rotund-rotunjor:

Și mîine e o zi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: