Alba-neagra – 5 octombrie 2009

Zise Vindecătoru: „Pentru că e ziua Domnului, pentru că e duminică, mi-am propus să nu mai dau clik pe blogul România Evanghelică.”

Ei aș… Că s-o fi uitat sau nu, dar o postare tot a scris. Da, în ziua Domnului: Jurnal (9) Alin Cristea, intelectualul fără funcţie

Cum s-a dus dracului ziua Domnului? Păi citiți comentariile…

De pe vremea Pătrățosului nu s-au mai adunat așa „forțe” să mă pîrjolească (la foc mic)…

Acum serios: merită citite comentariile că-s savuroase. Cel puțin pentru mine. Dar nu m-aș mira să fie și pentru alții…

Dar mai întîi să lămuresc o chestiune de statistici.

roev4oct2009

Duminica asta România Evanghelică a avut 302 de vizite, mai multe decît duminica trecută (27 septembrie – 248 de vizite). Cifra e apropiată de media zilnică din august – 312 de vizite, a doua medie după cea din septembrie (cînd s-a înregistrat recordul lunar de vizite.)

Așadar, nici vorbă de vreun declin (statistic) al blogului România Evanghelică, cum se chinuie unii să sugereze.

Iar dacă ar fi vreun declin, nu-i mare bai, că doar nu e singurul meu proiect în derulare și mă așteaptă altele, dacă nu mai faine, cel puțin mai importante ca utilitate pentru mediul evanghelic.

Zise și Rodica Boțan o mare gogomănie: „Un lucru este sigur… am văzut tot mai puține România Evanghelică la blogrollul blogărilor pe care-i vizitez.”

De ce e mare gogomănie? Pentru că România Evanghelică, așa cum am anunțat de curînd, în 1 octombrie, stă mai bine ca niciodată în topuri. În Top BlogRank e pe locul 82, fiind primul clasat dintre blogurile evanghelice. Iar BlogRank se calculează după… „numărul de linkuri din alte bloguri din top”.

(Desigur, discuția se poate nuanța, dacă discutăm despre linkuri din bloguri sau linkuri din blogroll-uri etc. Păi în blogroll trebuie să fim sau, și mai bine, în… linkuri din bloguri?)

Mai zise Vindecătoru: „Contrar obiceiului, l-am scos pe “Rotundu” din blogroll, ca şi pe “România Evanghelică” şi “Persona”, pagubă colaterală.”

Hi, hi, hi…

Păi da, că a văzut, după cum chiar zice, roșu în fața ochilor…

Hi, hi, hi… Ce mai blogări, cum văd roșu, cum dau dracului ziua Domnului…

Or mai fi și luat Sfînta Împărtășanie azi dimineață…

A, că veni vorba de… blogăr:

Zise Ciprian despre mine: „…așa zis bloggăr…”

Na, nici bloggăr n-oi mai fi acum…

Zise și Lia – postare specială, pardon – despre blogurile mele: „În Conspirația lui, ARE 46 ale lui, declarate pe însuși blogul lui principal !”

Repede-repejor m-am dus să mi le număr încă o dată… Dar nu a fost nevoie, că doar am scris clar la început: CELE 50 de bloguri!!!!!

Sînt 50 de bloguri declarate, am mai multe.

Niciodată nu am avut 46 de bloguri declarate. Ori 45 ori 50!

Apoi am citit cu atenție: blogul principal! Care este blogul meu principal?

Toată lumea știe că am 2 bloguri principale: La Rotundu și România Evanghelică.

Mai zise Vindecătoru: „Apoi, cînd mă gîndesc la unele relaţii încrîncenate, cum este cea dintre AC şi MC, cu hăituirea ultimului de către primul, mă duce gîndul la un personaj celebru de-al lui Hugo, la Javert. Şi acela a încercat să arate lumii că Valjean era un ocnaş periculos pentru societate şi a făcut din asta un scop în viaţă. Oare ce pîine i-a furat Marius Cruceru lui Alin Cristea, pentru ca lucrurile să ajungă atît de jos? Eu spun că nici una!”

Ei, ce mai glissando de la o situație la alta. Mare confuzie… Paralela e forțată de-a binelea, că Valjean nu de la Javert a furat o pîine. Javert are o altă dimensiune (tragică) romanescă. Dar de, dacă dai dracului ziua de duminică, ce mai contează un glissando scîrțîit…

Trebuie să trec de subiectul acesta (foarte interesant) pentru a semnala ce….

Zise Camix: „Dacă noi continuăm să dăm clickuri şi să facem trafic, nu ne putem revolta împotriva faptului că are trafic mare. Soluţie pentru trafic mare e indiferenţă mare, nu luări de poziţie, alte verbalizări şi prelungiri are aducerii aminte.”

Fată deșteaptă…. Păcat că nu e luată în seamă…

Dar se trezi și Alexandru: „Cred că există o diversiune în “mediul evanghelic românesc”.!!! Acum o sesizez și eu. Ni se oferă aceste mici “conflicte de interese, de idei” de către AC pentru a nu fi focalizați și direcționați către adevăratele probleme spirituale ale națiunii (conducători religioși) române.”

Alba-neagra: Care sînt adevăratele probleme spirituale ale națiunii române?

Eu și blogurile mele nu. Pe cuvînt de pionier…

3 răspunsuri to “Alba-neagra – 5 octombrie 2009”

 1. rasvancristian Says:

  La Alba-neagra: De plăcere n-am făcut-o, profesional, ca blogăr, a trebuit să dau copy-paste la fragment. Apoi am văzut postarea cu noul mess şi, cum dracul nu doarme în locurile cele ştiute, m-a împins să citesc şi chestia aia. Nu e alba- neagra, cu atît mai mult cu cît se poate verifica. O chestie tot a fost rea, şi pentru asta pot spune că am consumat 2 calorii nemeritate de dvs.: ştergîndu-vă din blogroll, a trebuit să vă caut prin clasamente, unde prostia stă cu regele la masă- aveaţi mereu locul treizeci. Cred că are dreptate Camix: parte din ele vi le fac eu.

  DUPĂ CE AM CITIT POSTAREA:

  Chestia cu Javert stă cam aşa: nu conta de la cine a furat pîinea, de la gura cui, pentru că Javert se substituise justiţiei imanente, ceea ce e valabil şi pentru AC. EL se simţea furat, EL era Franţa, EL era răzbunătorul. Ăsta era sensul. Aveţi dreptate doar în măsura în care, spre deosebire de Javert cel tragic, dvs. sunteţi unul poltron, dar tot Javert. De Criş, şi nu de Sena.

 2. agnusstick Says:

  Domnule Alin Cristea, oricine vă poate vedea realizările, dar numai unii nu pun ghilimele acestui cuvânt. Din punctul meu de vedere, aveţi realizări, nici gând să le contest. Ceea ce nu pot înţelege în ruptul capului este de ce nu lăsaţi pe alţii să vă măsoare traficul şi realizările, ca şi multiplele dimensiuni publice, ocupându-vă poate de lucruri mai importante, pentru cât mai multă lume. După cum scria şi domnul Mănăstireanu, „toată lumea” e preocupată de propriul succes la public, dar nu în măsura afişată de dumneavoastră, lucru care vă scade şansele de impact în mediul ţintă şi furnizează alibiuri pentru atacuri. Iar aceste atacuri pot deveni din ce în ce mai justificate de reluarea la infinit a realizărilor, urmată bineînţeles de contestarea lor. „Umflarea” ego-ului este o chestiune oricând vulnerabilă care, deşi foarte subiectivă, duce uşor la blocarea dialogului (care merită sau nu merită purtat, dar asta e altă problemă). O altă chestiune greu de înţeles pentru mine este cum vă puteţi evalua succesul prin trafic, în condiţiile în care publicaţi conversaţii private – ceea ce echivalează cu OTVizarea acestui blog? Sigur că citesc şi capete luminate postările astea, dar probabil că sunt şi oameni care citesc din porniri mai apropiate de o „curiozitate” de tip scara blocului (aici mă înscriu şi eu, desigur). Şi ce aflăm din conversaţii, în afară de unele lucruri care se văd cu ochiul liber în faţa cortinei? Despre dumneavoastră, prea puţin (mult mai puţin decât spune unora însuşi faptul că le publicaţi). Despre adversar/prieten/suflet nepereche nu mare lucru ca informaţie, mai multe ca atmosferă, ca structură mentală şi ca suflet ţesând ceva în spatele blogului – deocamdată eu unul nu văd nimic de ascuns cu orice preţ şi de nebănuit, nimic negativ prin intenţie. În schimb, intenţiile dumneavoastră rămân tot neclare, conversaţiile nu lămuresc mai nimic, dar fac referire la discuţii de taină faţă către faţă, în care probabil că… Ce? MC nu vă înţelege, OK, există oameni care vă înţeleg, OK, există oameni care ar vrea să vă înţeleagă, alţii care v-au pus deja la insectar ca necreştin nepocăit nenăscut-din-nou. Cum se iese din starea actuală, de isterie, lehamite, debusolare, expectativă, depresie, exasperare, protest cu tentă juridică, clamări evanghelice, rugăciuni, conspiraţii etc. etc.? Dacă toată zarva are un ţel, un scop, o ţintă, de-abia aştept să le aflu! Tare mă tem că se va păstra status quo ante, adică MC rămâne MC, AC rămâne AC, România rămâne neEvanghelică, „România evanghelică” rămâne proprietatea dumneavoastră – aflată sub asediul unui trafic echivoc şi atacată din toate părţile, dar mai ales din interior.

 3. Alin Cristea Says:

  Domnule Agnusstick,

  Fiind 3 zile la Colocviul Cornilescu, cred că înțelegeți că deocamdată nu voi face vreo tentativă de răspuns.

  Ziceți că România Evanghelică e atacă din toată părțile?

  Nu vă împărtășesc opinia.

  Cred că sînt cel mai în măsură să vă spun că îi merge bine mersi, Domnul să o ajute și la mai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: