Noul Testament în 60 de zile (37)

Umblarea după lucrurile firii pămîntești este moarte, pe cînd umblarea după lucrurile Duhului este viață și pace.

Romani 8:6

6 răspunsuri to “Noul Testament în 60 de zile (37)”

 1. agnusstick Says:

  Beton! Atunci lăsaţi-le încolo de clasamente şi vorbiţi-ne mai mult ca să înţelegem de ce nu e pace. Că viaţă, de, e cât cuprinde! Colcăie şi viermuieşte de nu se mai poate…

 2. Alin Cristea Says:

  Domnule, aveți impresia că puteți să negociați ceva din spațiul blogului meu?

  Cu astfel de reacții imature (ca să nu zic altfel) în nici un caz.

 3. agnusstick Says:

  Nu vă înţeleg supărarea, dar îmi cer scuze. Nu negociam nimic, eram autentic, cum de altfel sunteţi şi dumneavoastră atât de des. A fost o reacţie spontană şi o cerere sinceră, nu de a abandona ceva din programul dumneavoastră (deşi „a lăsa încolo” la asta trimite), ci de a-l îmbogăţi prioritar cu oarece clarificări. Sigur că există oameni care pricep multe din ceea ce faceţi şi spuneţi (chiar şi printre rânduri), dar sunt extrem de multe informaţii vechi ascunse pe forumuri şi grupuri de discuţii, şi mai multe discuţii private, şi mai multe grupuri şi grupări „esoterice”, aşa că pretenţia dumneavoastră de a ne informa înainte de a gândi nu este chiar fair. Cine are timp în zilele noastre să scotocească prin lucruri de acum 3 ani? Şi iar, ne interesează adevărul, dar asta nu înseamnă că e la îndemâna oricui. Uneori rezumatele şi clarificările de poziţie, oricât de dureroase ar fi şi cât efort ar cere, sunt în slujba aflării adevărului pe căi simple şi rapide. Deşi apare imediat problema verificării şi a audierii tuturor părţilor.
  Deci, îmi asum imaturitatea, dar ajutaţi-mă să cresc mare!

 4. Alin Cristea Says:

  Domnule, nu îmi propun să vă cresc mare. Încercați eventual în altă parte.

  Văd că aveți o obsesie cu supărarea mea. De unde pînă unde supărare? Păi dacă acum e supărare, ce o să mai spuneți cînd chiar oi fi supărat? Să pun o fotografie (un set de fotografii) cu mine ca să-mi vedeți mutra nesupărată?

  Ați scris un comentariu, v-am răspuns. Și v-am dat de înțeles cîteva lucruri.

  Mai văd că ați trecut la alte subiecte.

  Eu am scris un singur verset din Romani, unde sînt, în treacăt, cu citirea Noului Testament. La fel am făcut și în alte zile, dar cred că e prima oară cînd cineva a fost, cică, autentic.

  Nu, domnule, ați fost spontan. Asta e altceva.

  Cred că mai bine cugetam, reflectam, meditam fiecare la versetul peste care s-a întîmplat să dau azi.

  Văd că mai amintiți de informații vechi. Aceste informații nu sînt vechi, ele sînt parte (esențială) atît din relația mea cu Marius Cruceru cît și din polemicile publice în care am fost și sînt implicat.

  Întrebați: „Cine are timp în zilele noastre să scotocească prin lucruri de acum 3 ani?”

  Eu îmi fac timp pentru așa ceva, din mai multe motive.

  Unul este referitor la adevăr.

  Așadar, consider că cine vrea să afle adevărul (despre ceva) trebuie să facă efort.

  Da, într-adevăr, adevărul, de exemplu, referitor dacă sînt sau nu supărat nu este la îndemîna dvs., ci la îndemîna mea.

  Închei cu observația că nu ați mai făcut efort dialogal precum în alte dăți.

 5. agnusstick Says:

  Corect, am cedat psihic… Tocmai ce m-am înscris pe Masa Rotundă, dar nu ştiu dacă voi fi acceptat. Îmi pare rău dacă v-am tulburat meditaţia (aici probabil că sunt ironic), dar chiar că e evident faptul că ar fi mai bine să medităm decât să „deschidem gura”, tulburând pacea. Dar curând ar veni prietenii să ne întrebe dacă mai avem viaţă. Tocmai asta nu pricep: dacă toate părţile aflate în „conflict” (aici vă rog să nu veniţi cu incriminări ca la „supărare”, e o convenţie de limbaj prin care desemnăm starea de agitaţie în care toată lumea vrea să fie bine, de jur împrejur şi din toate punctele de vedere) sunt în pocăinţă şi născute din nou, meditează mult şi corect ş.a.m.d., atunci…
  Am uitat ce-am vrut să-ntreb.

 6. Alin Cristea Says:

  Grupul de discuţii Masa Rotundă a funcționat în perioada 7 august 2006 – 8 februarie 2007 – s-au discutat multe chestiuni interesante (3.864 de mesaje în 6 luni, peste 700 de membri), dar şi s-au putut face estimări despre ce urmează în anul 2007 în spaţiul confesional: subiectul deconspirării, Congresul baptist, relaţiile din biserici şi dintre biserici etc.

  Informații despre Masa Rotundă se găsesc în partea a doua a rubricii mele „Pîinea noastră cea de toate zilele” din revista electronică confesional@ 1 / 2007:

  http://www.confesionala.ro/confesionala.php?id=9#art_7

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: