Cu ce subiect se ajunge pe locul 1

WordPress (lb. română) – 25 octombrie 2009, 21.25

1. http://valceaevanghelica.wordpress.com/2009/10/24/astazi-se-da-ora-inapoi

5 răspunsuri to “Cu ce subiect se ajunge pe locul 1”

 1. anddij Says:

  recunosc că niciodată nu m-am gîndit că cineva poate ajunge în top cu asemenea subiect. Am rîs :)) Probabil i-a venit trafic de pe Google, că altfel nu-mi explic… oricum, e tare :)

 2. Alin Cristea Says:

  De ce nu?

  Aici putem să ne dăm seama că gîndim liniar, adică nu facem legături mai complexe între diverși parametri. Ar trebui să fim mai atenți la ce se caută pe Google, CÎND etc.

  Asta dacă vrem să facem blogging, nu doar să avem un blog (sau mai multe).

  Oricum, de observat faptul că ÎNCĂ bloggerul nu a folosit momentul. Din 24 octombrie putea deja să aibă alte cîteva postări.

 3. anddij Says:

  Un alt exemplu cînd bloggerul nu a folosit moment este cu blogul mamicilor pe WP, cînd era 8 martie și era în topuri. Cred că îți amintești.

  O altă unealtă puternică pentru bloggeri este Google Trends care îți arată cam cînd se scrie despre un anumit keword. Dacă vreau să scriu despre vînzări de mașini, merg acolo și scriu „car sales” și observ că lumea caută cel mai mult să-și cumpere o mașină undeva vara, Iunie, Iulie. Dacă vreau să scriu despre închirieri de mașini, „car rentals”, observ că în FIECARE an lumea a căutat acest termen undeva în lunile Iulie, August.

  Asta în legătură cu ce se caută pe Google și cînd.

  De asemenea, tag-urile sînt deosebit de importante, dar Google te penalizează dacă depășești 5 tags per post. Ideal sînt 2 sau 3. Asta e un secret de blogging.

  Și-ar mai fi tot felul de strategii SEO (Search Engine Optimization), dar pe care cei de pe WP.com nu le pot folosi deoarece nu au un blog găzduit extern, pe WP.org

 4. agnusstick Says:

  Scuze, nu cumva ultima parte ar fi cam aşa:
  „cei care au blogul găzduit extern pe WP.com, de forma cutare.wordpress.com, nu le pot folosi; dacă ar lua WP-ul de la WP.org şi l-ar instala pe un server propriu, cu nume propriu de domeniu, ar putea folosi şi SEO după voie.” ?

 5. anddij Says:

  ba da :) în loc de „pe WP.org” trebuia să scriu „folosind WP.org”, și atunci nu mai era nevoie de reformulare și adăugituri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: