The Search for The Best Church Choir in America

Faith Celebration Choir of Faith Baptist Church recently wins the St. Louis region’s „How Sweet the Sound”competition, sponsored by Verizon.

The 2009 Search for The Best Church Choir in America has swept through eleven cities, welcoming entire communities and all religious beliefs. How Sweet the Sound is a celebration of church music, all church music, sung the way only a church choir can sing it. At the events, some of the best church choirs in America brought us their own styles – traditional, contemporary, and everything in between.

See videos: howsweetthesound.com

Grand Finale on Nov. 7 in Detroit.

Un răspuns to “The Search for The Best Church Choir in America”

 1. xfinger Says:

  M-am incapatinat sa ascult cel putin 2-3 minute in dreptul fiecarui cor participant la finala. Unele clipuri le-am vizionat in intregime ca sa-mi spal creierul de educatia muzical corala europeana.

  (vezi de ex:
  http://www.howsweetthesound.com/media/video_player/2009/85/2009+memphis
  sau
  http://www.howsweetthesound.com/media/video_player/2009/88/2009+los+angeles )

  Altele (multe) le-am vizionat in intregime ca sa-mi spal creierul de imaginea bisericilor evanghelice romanesti care transpare prin cintarea corului:

  (vezi de ex:
  http://www.howsweetthesound.com/media/video_player/2009/83/2009+atlanta )

  Si totusi finala imi aduce un gust amar al unor trupe (mici, medii si mari) de a(ni)matori cu charisma care se intimpla sa si cinte aproximativ ‘pe voci’ in timp ce gesticuleaza pe texte religioase, in care intensitatea trairilor sau mimarea acestora primeaza in fata claritatii sunetului si curatiei armonice specifice recuzitei corale.

  Am ramas insa cu idei (nu neaparat de lepadat) despre cum poti avea repetitie de cor, seminar motivational, ora de coregrafie, gimnastica si jogging-ul de seara, toate in acelasi timp:

  http://www.howsweetthesound.com/media/video_player/2009/87/2009+los+angeles :D

  Da, am intilnit si coruri ‘made in America’ care merita toata atentia si respectul dar nu printre cele enumerate in finala ‘how sweet the ….”; da, eliptic de ‘sound’ pentru ca majoritatea corurilor din finala 2009 si-au pregatit mai degraba coregrafia in detrimentul armoniei si si-au dezvoltat charisma in detrimentul sunetului. Oare atenuarea principiilor implicate in cintul coral sa fie blestemul neadaptarii la generatia ‘medi@” ?

  Cred ca gustul amar pe care il am se datoreaza si faptului ca acu 1 saptamina jumatate am audiat (si vizionat) transmisiunea in direct a finalei competitiei corale pentru Europa si Canada „Let the Peoples Sing” (finala European Broadcast Union organizata anul acesta in Norvegia si transmisa de NRK).

  Pentru edificare in privinta palierului in care se gindeste si evalueaza european atunci cind se cauta cel mai bun cor, iata lista finalistilor la competitia „Let the People Sing”:

  http://www.nrk.no/kanal/nrk_klassisk/1.6439058
  si inregistrarea (bruta) a intregii finale a competitiei (inclusiv a pauzelor de competitie)
  http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/550182

  Perfectiune armonica, curatia sunetului si precizia intonationala, unison consistent, construirea unei timbralitati corale unice si specifice, claritatea pronuntiei, sensibilitate interpretativa, paleta dinamica uniforma, credibilitate si consistenta in abordarea unui repertoriu divers, capacitate narativa ….
  Asta ca sa enumar citeva principii…

  Quo vadis, Romania ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: