Manhattan Declaration

Declarația de la Manhattan este un document de 4.732 de cuvinte semnat de peste 125 de lideri – ortodocși, catolici și evanghelici – care proclamă 1) sanctitatea vieții umane, 2) căsătoria definită ca uniunea dintre un bărbat și o femeie și 3) libertatea religioasă și libertatea de conștiință.

Declarația de la Manhattan a fost lansată public la Washington, vineri, 20 noiembrie 2009, la conferința de presă National Press Club. Printre semnatarii Declarației se numără evanghelici renumiți precum: Albert Mohler Jr., Timothy George, Marvin Olasky, Ravi Zacharias, James Dobson, Josh McDowell, Chuck Colson, Richard Land, Joni Eareckson Tada.

Documentul intitulat Manhattan Declaration: A Call of Christian Conscience a fost redactat de către Chuck Colson, Robert P. George (catolic, profesor de jurisprudență la Universitatea Princeton) și Timothy George.

Associated Baptist Press pune link intitulat “Conservative Christian leaders call for civil disobedience” la articolul din The New York Times din 20 noiembrie 2009 care are titlul Christian Leaders Unite on Political Issues. Conform articolului, manifestul este un efort de revigorare a alianței catolicilor și evanghelicilor conservatori care a dominat dezbaterea religioasă în timpul administrației președintelui George W. Bush. Lista semnatarilor include 9 arhiepiscopi romano-catolici și Primatul Bisericii Ortodoxe din America.

Conform articolului Christians Urged Not to Abandon Conscience; Proclaim the Gospel de pe site-ul The Christian Post, semnatarii Declarației susțin că nu este vorba de un gest politic. Declarația se vrea a fi o proclamare a tradiției creștine, conform căreia societatea umană stă pe trei fundamente: sanctitatea vieții, perspectiva istorică a căsniciei și libertatea religioasă.

Publicitate

4 răspunsuri to “Manhattan Declaration”

 1. Declarația de la Manhattan « Stiri Crestine – Fii un crestin informat! Says:

  […] Mai multe informatii pe Romania Evanghelica […]

 2. daniel f Says:

  Noi creștinii trebuie să ne facem partea noastră,El, Dumnezeul Suveran care se află deasupra istoriei universului întreg oricum își va face partea Sa,oare cum vor sta atunci acei creștini doar cu numele în fața Împăratului cîn știu că au făcut îintenționat păcate de omitere?…vom vedea atunci!
  Deci intr-o idee simplă,a fi creștin este un mod de viață ce poate fi citit de toată lumea din jurul nostru!
  Shalom da Roma!

 3. Verset electoral, verset motivațional « România Evanghelică Says:

  […] și tot cu suspiciune ar trebui să privim îndemnul la nesupunere civilă pe care îl generează Declarația de la Manhattan din 20 noiembrie 2009 (semnată deja de 250.000 de […]

 4. Declarația de la Manhattan: un grupaj de opinii « Clujul Evanghelic Says:

  […] Declarația de la Manhattan a fost lansată public la Washington, vineri, 20 noiembrie 2009, la conferința de presă National Press Club. Printre semnatarii Declarației se numără evanghelici renumiți precum: Albert Mohler Jr., Timothy George, Marvin Olasky, Ravi Zacharias, James Dobson, Josh McDowell, Chuck Colson, Richard Land, Joni Eareckson Tada. romaniaevanghelica.wordpress.com […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: