Mogulitate

Laurențiu Balcan: „Marius Cruceru și Alin Cristea, “moguli” ai blogosferei evanghelice au spus că votează cu Băsescu. Diaspora, care are un număr semnificativ de pocăiți, a votat cu Băsescu. Poate că e hazardat ce spun, dar voturile pocăiților români, care nu mai pot fi ignorați, au înclinat decisiv balanța în favoarea lui Băsescu.”

Iată comentariul meu (la articolul din care am citat):

Da, Laurențiu, e vizibilă iritarea ta referitoare la un subiect pe care îl tratezi incomplet (ca să nu spun fără competență, cu altă ocazie îți atrăgeam atenție ce importantă e politica în cazul diplomației, cînd se evită războaie).

Întrucît ai menționat numele meu, fac următoarele precizări:

1. Atunci cînd am avut postarea cu cei 4 moguli ai blogosferei evanghelice (alt subiect care te irită), l-am pus pe Marius Cruceru primul și pe mine ultimul. Există mare diferență între modul în care Marius Cruceru e mogul și modul în care Alin Cristea e mogul. Printre altele, în afară de numărul mare de cititori și de comentarii, Marius Cruceru e și pastor, profesor, decan etc.

2. Modul în care cei doi ne-am precizat votul nu are de a face cu ideea pe care vrei tu să o demonstrezi aici. Marius Cruceru a dat de înțeles cu cine votează undeva la comentarii, nu-mi aduc aminte să fi scris vreun articol de susținere a opțiunii sale. Iar eu am specificat opțiunea mea la rubrica Totale, într-un context care ținea de cu totul altceva decît de politică.

3. Dacă vezi cîteva exemple care te irită, asta nu înseamnă că fenomenul e generalizat. Sau, mai exact, chiar dacă ar fi generalizat, tu nu reușești să convingi, deoarece nu ai argumente. Ar fi de folos pentru toți dacă ai munci puțin, atît la colecționarea exemplelor semnificative (și monitorizarea lor), cît și la formularea argumentului. Cine știe, poate într-o zi devii și tu mogul… O să vezi atunci ce mare responsabilitate e asta…

4 răspunsuri to “Mogulitate”

 1. laurentiu balcan Says:

  Alin,
  E putin cam rupt de context paragraful pe care l-ai preluat din postarea mea. Sper ca cititorii tai sa o citeasca in context.

  Cu alta ocazie ti-am mai spus, dar nu stiu daca in termenii acestia, ca nu poti acuza pe cineva ca nu are argumente fara ca tu sa aduci argumente. Tu spui ca generalizez fenomenul si ca nu prezint argumente, dar tu ce argumente ai ca sa-ti sustii punctul de vedere? Eu mi-am prezentat argumentele mele (chestia cu lipsa de competenta e lipsita de fair-play, sa stii – chiar si adversarii isi pot arata respect, chiar daca eu nu te consider adversarul meu), atat in postarea aceasta, cat si in cele referitoare la relatia dintre biserica si politica si pentru asta nu am nevoie de aprobarea ta. Curios e ca pana acum nimeni nu mi-a adus argumente care sa ma convinga ca nu am dreptate. Astept si eu, asa cum asteapta si Marius Cruceru, o postare inspirata (eu nu pot sa spun si chestia cu talentul, pentru ca tu ai talent, slava Domnului), sau o serie de postari din partea ta care sa aduca si sa dezbata argumente, nu doar sa analizeze argumentele si postarile altora. Asa ca mai gandeste-te atunci cand sugerezi altora sa munceasca mai mult….

  Te-am amintit pe tine si pe Marius Cruceru pentru a condimenta postarea, nu neaparat pentru ca voi doi ati fi influentat balanta si nici nu am intentionat sa fac o lucrare de doctorat pe subiectul asta. Eu am spus ceea ce cred si nu am considerat necesar sa fac o munca de cercetare foarte argumentata, pentru ca nu cred ca intereseaza pe cineva.

  Succes.

 2. Alin Cristea Says:

  Ieri discutam cu cineva spunînd că nici măcar Pătrățosu nu crede ce a scris despre mine. :)

  Așadar, Laurențiu, nu te-ai îndîrjit încă așa de tare împotriva mea ca să-mi contești talentul.

  Bine, voi face eforturi în viitor să te supăr mai tare. :)

 3. Mogulii blogosferei evanghelice – 2011 « România Evanghelică Says:

  […] 12 noiembrie 2009 Despre moguli – 26 noiembrie 2009 MOGULII: Marius Cruceru – 500.000 Mogulitate – 8 decembrie […]

 4. Alin Cristea Says:

  A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: