Festivalul Crăciunului: Din mahalaua evanghelică

Ica: “Chiar acum de sărbători să fim loviți, nu se poate. Doamne, curățește-ne și pune în noi un Duh nou și statornic. Să ne iubim mai mult ca ieri și mai puțin ca mâine.”

Elisa: “Domnule Alin… cum poți fi atât de plin de: ”lipsă de bărbăție?” Intri peste noi ca musculița în lapte și după ce primești ceea ce meriți te plângi ca un mucea la domnu’doctor… care este proprietarul blogului pe care îți face atâta plăcere să-l vizitezi fără a fi invitat de nimeni. Rămâi domnule în prea înalta dumitale sferă odată pentru totdeauna. Fără penibilisme.”

Mia: “D-le rotund român evanghelic, […] uite tot ești bun la ceva, pe post de clovn, sau păcălici sau cum vrei.”

Lia: “Cristea, mahalagioacă să faci tu pe cine îți permite ! […] Eu sunt una din femeile care comentează pe aici (și pe alte bloguri, restrânse la număr ce-i drept) și îți spun sincer că dacă nu încetezi nu-ți va fi bine. Dacă ai fi îndrăznit să zici vorba asta într-o discuție de grup față în față ți-aș fi tras o palmă zdravană să-ți revii din anameza asta psihotică asemănătoare cu a unui….(nu mai zic).”

Lia: “Cristea ți-am răspuns public. Pentru mine ești un NIMENI de azi înainte. Un nimeni!”

Mia: “După toate IDEILE tale, toate comentariile de 2 bani e mai mult decît clar că ai probleme la mansardă d-le rotund. Ia o pauză și odihnește-te că poate se mai refac din neuroni. Așteaptă respect după ce știi să îl arăți altora,… pînă atunci, behaie cît poți și pe unde poți, dar vezi să nu faci gîlci,…”

Elisa: “La început eram f.mirată că vorbea cu fratele Marius care este apreciat în funcția sa de decan al facultății Emanuel, ca și cu un borfaș de rând. Mă miram că fr.Marius nu ia atitudine, asta a fost acum 2 ani… apoi am început să descopăr că A.C.are ceva defecțiuni majore în comportare; că este și frustrat și invidios pe fr.Marius că este f.apreciat. […] Un om sănătos nu ar intra acolo unde lumea este scârbită de atacurile lui. Deci: are probleme: eu am zis delir de grandoare, dar cred că are mai multe…”

Elisa: “Rotundelu își vedea de treaba lui? Cum? văd că își cam vede de treaba nostră, a gospodinelor. Pur și simplu intră în bucătăria noastră fără să bată la ușă și ne bruiază încât ne sar capacele de pe oalele în fierbere, apoi ne reclamă la domnu’ doctor că l-a lovit capacul drept în cap.”

Elisa: “Cred că ești bolnav omule, altă explicație nu există… bolnav grav! Delir de grandoare!”

Elisa: “Tulburarea de fond a gândirii manifestată prin prezența unor idei false, neconforme cu realitatea și dublate de o convinere puternică a bolnavului cu privire la verosimilitatea lor… acesta este diagnostul tău Aline. Ai impresia falsă că te contemplăm că ne îmbogățești… ai putea să ne spui cu ce? Ba ți-ai amintit numai acum că vine Crăciunul, după ce diavolul a avut grijă să te folosească să ni-l strici de când te-ai băgat în vorbă aici nepoftit. Ai o mare problemă și ai grijă ca să nu treci din stadiul delir expansiv la cel micromaniac apoi paranoid.”

Elisa: “A vorbi la persoana a treia despre cei care ți se “agresează” direct matale, nea Aline, nu este un semn de înțelepciune… bag’seama că nu ți-e totuna să te iei direct de noi câte suntem pe aici și care tot așa suntem și la Pătrățosu, cum am fost, (citește acolo ”unde nu mai ai intrare, pesemne ne invidiezi? știu că această trăsătură fină de caracter face parte din “persoana matale” Pe mine m-ai plictisit înainte de a te vedea cum le luai pe doamnele de aici, când eu nu eram prin preajmă, dar mai ales după ”relația” cu Marius Cruceru pe care îl tot dai la pomenire… Știu că ești frustrat, dar numai singur te poți rezolva.”

Mia: “D-le rotund, “ce nu te omoară te fortifică”, se vede… cred că creierul (numai pun virgula că nu merită) e “fortificat” sau mai bine zis pietrificat acum și o simțim toți care trecem pe aici din plin. Ești plin de ifose și pretenții de parcă toată omenirea nu are altă treabă decît să te mulțumească pe tine. De ce nu discuți tu, dacă ai cu cine pe blogurile alea ale tale și stai și conversează-te cu ăia care îți mulțumesc că îi înveți gramatică. Pe mine mă lasă chiar rece pretențiile ale dramaticale și chiar mă doare în cot de mofturile tale. Ești iremedial pierdut, ești un frustrat care nu își găsește locul nicăieri. Cu atîtea activități pe paginile tale goale ar trebui să te simți mulțumit și împlinit și să lași ogrăzile altora în pace. Poluezi pe unde treci. Crăciun fericit dacă poți să simți vreun pic de fericire, deși eu nu cred că mai poți percepe vreo undă de bucurie sau liniște.”

Comentariile citate mai sus sînt selectate dintre cele (113 + 46 + 25 + 24) la postările Vindecătorului din perioada 14-21 decembrie 2009.

3 răspunsuri to “Festivalul Crăciunului: Din mahalaua evanghelică”

 1. agnusstick Says:

  Orice mahala se poate transforma în cartier rezidenţial, dacă se fac demolări şi investiţii suficiente. Cred că multă lume reclamă existenţa unei suburbii evanghelice (deşi locaţia exactă este subiect de dispută). Dacă nu vă supără o părere din exterior, mi se pare că dumneavoastră sunteţi în faza în care pătrundeţi avântat cu Jeep-ul în mahala, lipiţi afişe şi postere întru educarea şi cuminţirea locuitorilor, plus îndemnuri la strămutare în zone rurale ascunse privirii publicului, pentru facilitarea demolărilor şi reconstrucţiei ulteriore. Normal, sunteţi observat de către populaţie şi vă luaţi la harţă în exerciţiul funcţiunii, sfârşind prin a fi fugărit cu hărmălaie şi lături. Poate că vă aşteptaţi să fiţi primit ca Iona în Ninive? Sau nu contează defel eficienţa misiunii dumneavoastră? Sunt curios dacă aţi reuşit să extrageţi măcar o elită din mahala spre civilizaţia oraşului. Comparaţia cu Ferentariul sau vreun cartier minoritar din Oradea zic eu că v-ar fi utilă, în ipoteza că doriţi şi altceva decât să-i asmuţiţi pe „paria” ca să vadă toată lumea cât de mizerabili sunt de fapt. Dacă chiar vreţi să se schimbe fără să fie eutanasiaţi virtual, sau măcar să se enclavizeze şi să dispară în mod natural în rezervaţia lor septică, nu credeţi că ar fi nevoie de o strategie diferită? E o întrebare, deşi pare o afirmaţie, pentru că aş vrea să înţeleg cum gândiţi lucrurile. Poate că de fapt calea aleasă de dumneavoastră este mai bună, dar aş fi vrut să mă conving – ca venind de pe altă planetă.

 2. xfinger Says:

  Eh, e doar un alt reflex de-al minoritarilor care au nevoia sa taie si ei ceva de Craciun.
  Si dupa cum stimabilele gospodine se inghesuie si-l examineaza nu doar diagnostic ci si ‘terapeutic’, nu e de mirare ca s-au ingramadit s-o faca tocmai pe-un blog care vorbeste deschis si cu ‘directie’ despre soric, osinza, taiere, etc …
  Dar mahalaua e si ea un ‘cartier rezidential’ pentru … mahalagii si mahalagioaice, nu ?
  Am vizitat ‘mahalaua’ respectiva o singura data doar pentru ca Alin Cristea mi-a spus ca trebuie (si nu ca ‘merita’) :-S

 3. Festivalul Crăciunului: Texte gastronomic-terapeutice a la Vindecătoru (2) « România Evanghelică Says:

  […] Postarea mea, Festivalul Crăciunului: Din mahalaua evanghelică, la care se referă Vindecătoru, conține o colecție de injurii care susține ceea ce scriam anul […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: