Comentarii biblice asupra conducerii (24)

“Legea intuiției: Liderii buni gândesc strategic

(2 Împărați 3:9-17)

2 Împărați 3 relatează o întâmplare extraordinară despre conducere. Trei împărați se aliază pentru a lupta împotriva Moabuului. În mijlocul deșertului, rămân fără apă. Panica îi lovește până când își aduc aminte de Elisei și de legătura dintre el și Dumnezeul minunilor. Răspunsul lui Elisei este interesant. El le-a spus că Dumnezeu le va da belșug de apă – ceea ce era ușor pentru Dumnezeu. Totuși, Elisei merge mai departe și le spune că Dumnezeu le va da și Moabul (2 Împărați 3:17-18)!

Principiul este acesta. Acești împărați fuseseră distrași de la imaginea de ansamblu a misiunii din cauza unei probleme de logistică. Fără îndoială, apa este importantă. Dar Dumnezeu le-a amintit că ei au cerut un lucru mic, nu lucrul cel mai mare. Cu ani în urmă, Discipleship Journal (Ziarul de ucenicizare, n.t.) a publicat un articol pe tema acestei lecții. Rugăciunea noastră trebuie să devină strategică.

1. Rugăciunea logistică: Rugăciunea în care cerem lucruri mici, lucruri de natură logistică, precum: ‘Doamne, fă ca microfoanele să funcționeze astăzi în timp ce voi vorbi.’

2. Rugăciunea tactică: Rugăciunea în care cerem lucruri mai semnificative, dar nu cele mai importante: ‘Doamne, ajută-mă să le spun oamenilor mei ceva semnificativ astăzi.’

3. Rugăciunea strategică: Rugăciunea în care mijlocim pentru scopurile cele mai importante ale lui Dumnezeu: ‘Doamne, fie ca Tu să fii glorificat astăzi și să ridici ucenici în urma acestei întâlniri.’”

John C. Maxwell – Comentarii biblice asupra conducerii, Editura Life, Oradea, 2007, 1031 pag.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: