Vasile Taloș despre subvenții și deductibilitate

„Aprobarea de catre Guvernul Romaniei in Ianuarie 2008 a Statutului Cultului Crestin Baptist, prin articolul 5 aliniatul 4 a consfintit principiul deductibilitatii.

Art. 5 alin. (4): În acord cu prevederile constituţionale si ale Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă si regimul general al cultelor, statul român promovează sprijinul acordat Cultului Crestin Baptist din România de către membrii si aparţinătorii săi, prin deduceri din impozitul pe venit pentru sumele contribuite, si încurajează sponsorizările către cult, potrivit legii.

Conducerea Uniunii Baptiste ar fi trebuit sa depuna in continuare toate diligentele pe langa Ministreul Finantelor pentru aplicarea acestui articol, aprobat de Guvern.

La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte de a-si defini pozitia in problema subventiilor, Consiliul Uniunii a luat hotararea de a accepta subventii de la stat pentru proiecte sociale si edilitare. Daca Uniunea Baptista a renuntat la obtinerea deductibilitatii in schimbul subventiilor pentru proiecte sociale si edilitare, atunci, C.U. a actionat in detrimentul intereselor generale ale bisericilor baptiste.

S-ar putea ca de subventii sa beneficieze doar cateva biserici, pe criterii subiective si doar pentru o anumita perioada, cat exista interes electoral. Pe cand, deductibilitatea ar insemna un sprijin pentru toate bisericile, fara discriminare si fara ingerinte sau influente din afara.”

VasileAlexandruTalos.wordpress.com

Un răspuns to “Vasile Taloș despre subvenții și deductibilitate”

  1. agnusstick Says:

    Până la urmă, n-am înţeles dacă şi-a dedus cineva zeciuiala sau nu, chestiune care are două aspecte: unul legal şi organizatoric de resortul Statului (există sau nu formulare adecvate, sunt instruiţi funcţionarii să nu respingă astfel de cereri, cer cumva acte imposibil de procurat?), altul organizatoric şi comunicaţional de resortul bisericilor (se eliberează actele doveditoare, ştiu credincioşii că se poate face deducerea, ştiu cum se face?). Cât despre dirijarea celor 2% din impozit către biserici, asta nu mai e o problemă de vreo doi ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: