Tânjirea după Dumnezeu (13)

Imitarea lui Cristos [de Thomas à Kempis] a fost scrisă în secolul al XV-lea tocmai pentru a ne ajuta să găsim drumul înapoi pe cale. A fost un succes neîntârziat și a ajuns să reprezinte cumpăna spiritualității creștine din secolul al XV-lea. La sfârșitul secolului, cartea a ajuns să fie tradusă în mai multe limbi și răspândită în întreaga lume cunoscută. Aceasta urma să devină unul dintre cele două texte principale care l-au condus pe Ignațiu de Loyola înapoi la trăirea sa cu Dumnezeu. Odată ce a fost tradusă în limba engleză, a devenit și a fost un bestseller peren, împreună cu Călătoria pelerinului și cu Biblia. […]

Timp de o jumătate de mileniu, Imitarea lui Cristos a fost capodopera devoțională inegalabilă a creștinilor de pretutindeni. Noi am fost îmbogățiți peste măsură de această carte simplă care distilează perspectivele unei comunități creștine dinamice din secolul al XV-lea cunoscute sub numele de Frații Vieții Comune. Imitarea lui Cristos este una dintre cele mai nobile expresii ale mișcării spirituale numite devotio moderna (devoțiunea modernă) care s-a răspândit pe continentul european între secolele al XIV-lea și al XVI-lea. Aceasta accentua viața devoțională lăuntrică și avertiza împotriva unei vieți exterioare copoleșite de treburi și griji.”

Richard J. Foster și Gayle D. Beebe – Tânjirea după Dumnezeu. Șapte căi ale devoțiunii creștine, Editura Casa Cărții, Oradea, 2009, 354 pag.

Un răspuns to “Tânjirea după Dumnezeu (13)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: