Dănuț Mănăstireanu: “Pentru unii, nenumăratele proiecte cullturale pe care le-a inițiat sau în care este implicat Alin Cristea sunt pură apă de ploaie. Pentru mine însă, Confesionala, Revista revistelor culturale, Thymos și, mai nou, România evanghelică, sunt proiecte pe care niciun om cinstit și lipsit de prejudecăți nu are cum să le treacă cu vederea.” (septembrie 2009)
Răsvan Cristian Stoica: “Analizele le face destul de tăios, rece şi calculat, extrem de concentrat şi cu simţ de răspundere în faţa posterităţii, meticulos şi corect, pînă la virgulă, încît te stafideşti citind stilul lui uscat.” (februarie 2010)
Eduard Orășanu: “Unul dintre cei mai “bătrâni” pe internet (din lumea evanghelică românească – iar cine nu crede să citească pe Alin Cristea).” (Eduard Orăşanu a fost editorul SSJ – prima revistă electronică din mediul evanghelic românesc, 1999-2003, comentariu pe blogul La Rotundu, noiembrie 2007)
Daniel Bulzan: “Cel mai cu vechime jurnalist evanghelic în spaţiul virtual.” (Daniel Bulzan este directorul Asociaţiei Cuvântul Scris, care a organizat taberele de jurnalistică de la Păltiniş, http://bulzan.wordpress.com, august 2007)
Doru Ted Pope: “Blogul meu a început ca un exerciţiu de informare adresat mai ales micii comunităţi de români căreia îi sunt pastor. Îmi cunosc măsura și locul și știu că sunt „mărunt” și în comparație cu condeiurile altor bloggeri din spațiul evanghelic, cum ar fi Marius Cruceru, Daniel Branzei, Dănuț Mănăstireanu, Alin Cristea, Dan Spaniard, Adamaica, Ionatan Piroşca, ca să numesc doar câțiva dintre ei. Ei au fost ca și dvs. [bastrix.wordpress.com] un etalon și o motivație pentru mine.” (decembrie 2007)
Alex. Leo Şerban: “Alin Cristea este furnica mereu trează care filtrează, filtrează, filtrează…; o face aşa, de-un pamplezir, de-un paregzamplu şi eu, unul, am mare încredere în gustul său. Revista lui Alin este un soi de memorie condensată a efemerului jurnalistic – paginile aurii ale gesturilor noastre recente: eşti în ea, deci exişti!” (LiterNet, 2002)
Claudiu Cobilanschi: “Alin Cristea este un fel de bibliotecar. De peste patru ani de zile individul colează cu migală subiecte culturale printr-o metodă ce nu dă greş. […] Thymos, greu traductibil în „conştiinţă/pasiune”, s-a materializat în website, metamorfozându-se, din omida grasă ce se lăbărţea spre 1.500 de abonaţi, într-un fluture de site pătrăţos la arătare şi cult la devenire. E-reviste, enciclopedii, idei, resurse, info şi diverse – direcţii de circulat într-o duminică după-amiaza cu o cafea alături şi o nevastă dincolo. Vei respira, o dată cu noi, impresia de apartenenţă la acel ceva de care nu ai timp decât dacă eşti plătit pentru asta.” (Averea, 10-11 decembrie 2005)
România literară: “Alături de consacratul LiterNet, un site mai nou de la Oradea (dar cu bătaie, fireşte, în toată ţara) iese frumos în prim-plan. Thymos (www.thymos.ro) ne ţine la curent cu tot ceea ce se întîmplă, semnificativ, în România artistică. […] Cărţi bune, filme de văzut neapărat, portrete ale unor personalităţi: secţiunile portalului dau, fiecare în parte şi toate împreună, o idee despre vitalitatea şi consistenţa culturii contemporane.” (Nr. 24, 16 iunie 2006)
PRO TV Magazin: “www.thymos.ro se recomandă ca un site de puzzle cultural, în care veţi găsi grupaje din principalele reviste culturale sau informaţii şi comentarii despre filmele de la TV. Nu sînt uitate cele mai noi apariţii de carte sau cinematografice, iar dacă vrei să te delectezi cu vorbele de duh ale unor personalităţi, aici e de tine.” (Nr. 2, 13-19 ianuarie 2006)
Din mesajele primite pe email:
Theodor Ban (Olanda): Va citesc de multa vreme, e drept prin intermediul e-mail-urilor trimise de prieteni. Uneori mi-am spus ca aceasta culegere „inedita” [no comment] arata alta fatza a Romaniei, cea adevarata care se incearca a se ascunde (mass-media oficiala si mai ales TV total aservite politicului, si nu in ultimul rand ceea ce se da pe TVR International). (august 2003)
Ioan Muslea: Faci o treaba formidabila, insa ce altceva mai faci ?????????? Shtii prea multe & citeshti enorm pentru a te limita la – ah, cat de necesara, de fapt !! – aceasta operatziune pashoptist/iluminista de limpezire a mintzii romanilor cea de pe urma. Ma bucur ca eshti tanar & ca incrancenarea/tenacitatea ta nu slabeshte defel. (septembrie 2003)
Marcel Prisneac: Tin sa spun ca atac de fiecare data cu nesat, imediat la aparitie, articolele despre cultura romana si cronicile de film pe care mi le trimiti. Apreciez stoicismul cu care faci aceasta treaba si vreau sa-ti spun ca, cel putin mie, aceste articole imi tin spiritul treaz, si imi dau un sens cu adevarat insemnat ideii de valoare cultural istorica. Imi repugna stirile „de senzatie” pe care le vad la mai toate ziarele si televiziunile comerciale. Sa ai spor si sa nu pregetezi in ceea ce faci. Cel putin in Cluj sunt multi tipi care stiu de tine si de multe ori intre prieteni discutam unele articole pe care le culegi si mi le trimiti. (mai 2006)
Horia Toncu: Primesc de ceva vreme ‘revista’ d-tale si ma intreb de multe ori daca existi cu adevarat. Conform unui truism, trebuia sa fii inventat , daca nu existai. Gustul sigur cu care faci selectia si aria larga de selectie, ma impresioneaza de fiecare data. Ma intreb cat e de mare colectivul care alcatuieste revista. Probabil ca raspunsul m-ar deconcerta. Fara vorbarie de prisos, iti multumesc. (mai 2006)
Dorin Stef: Ceea ce apreciez, dincolo de continutul pasajelor postate, este chiar modul in care tu faci selectia. Cu mult discernamint. Si spun asta deoarece o parte din publicatiile pe care tu pe parcurgi ajung sa la citesc „pe hirtie”. Nu e usor sa faci o selectie, cu atit mai mult cu cit ai la indemina publicatii in care se vehiculeaza idei, nu articole de-o zi. Eu cred ca discernamintul e o arta si nu o meserie. (martie 2004)
Eugen Constantin Connert: “…o remarca rezultata din vizualizarea activitatii dvs. numai de pe site-urile de pe net si din articolele de ziar ce se refera la preocuparile dvs. literare, culturale: Sunteti inepuizabil!” (ianuarie 2009)
15 noiembrie 2011 la 11:09
[…] Alin Cristea, 9 februarie 2010 (Ne)Cazul Alin Cristea (1) […]
19 februarie 2019 la 20:56
A republicat asta pe RoEvanghelica.