Dez-Mințiri (14/2010)

Răsvan Cristian Stoica, pe blogul său Vindecătoru, se referă azi la MatrixEvanghelia, adică România Evanghelică, adică Alin Cristea (adică eu, cel care scriu aici) în următoarele cuvinte:

„i-a felicitat majuscular, fără să facă niciun alt comentariu, care oricum s-ar fi auzit abia şoptit din poziţia 92 de la fund în care se află.”

Este vorba de cuvîntul FELICITĂRI! pe care l-am adresat blogului Suceava Evanghelică care a anunțat în 24 martie că, pentru prima dată de cînd există blogul Suceava Evanghelica, Primăria Suceava a solicitat informații din mediul evanghelic.

DEZMINȚIRE: Poziția 92 menționată a blogului României Evanghelice nu este o poziție „de la fund”. De fapt, este o poziție fruntașă.

De multe ori Vindecătoru a dovedit o evidentă rea intenție atunci cînd a scris despre Rețeaua România Evanghelică. Combinația antipatiei sale cu lipsa de competență în ceea ce privește activitatea blogosferei evanghelice și cu o sălbatică creativitate pseudopamfletară a dus în repetate rînduri la formulări aberante, precum cea de mai sus, care au dezinformat cititorii și, din nefericire, la minciuni.

Vindecătoru nu menționează că se referă la Topul blogurilor (de limbă română) de pe platforma WordPress, care afișează DOAR primele 100 de poziții.

În prezent, Topul ZeList cuprinde 44.008 de bloguri românești, iar Topul BlogRank cuprinde 6.570 de bloguri românești (și 52.261 inactive).

Din cele 44.008 de bloguri românești (sau 58.831), avansez ipoteza că cel puțin 10.000 sînt pe platforma WordPress.

Așadar, poziția 92 nu este „de la fund”, ci este una fruntașă.

Blogul România Evanghelică ocupă în prezent poziția 430 în Topul ZeList (44.008 bloguri) și poziția 100 în Topul BlogRank (6.570 de bloguri).

Atunci cînd prezint postarea săptămînală, joia, despre blogurile evanghelice în Topul ZeList, am prezentat cele 20-25 de bloguri evanghelice din primele 1.000 de poziții. Locul 1.000 în Topul ZeList (44.008 bloguri) înseamnă o poziție fruntașă.

Vindecătoru nu a fost niciodată în primele 1.000 de poziții în Topul ZeList.

În treacăt menționez că există o diferență între a scrie pe un blog și a face blogging, activitatea din urmă e mai complexă și implică mai multe paliere de acțiune decît a scrie pe blog.

Dar nu era nevoie să menționez cifrele de mai sus ca să pot arăta stupiditatea afirmației referitoare la poziția „de la fund”.

Din cele peste 800 de bloguri evanghelice, de obicei sînt mai puțin de 10 în Topul WordPress. Așadar, un blog evanghelic care face parte din cele circa 10 din Topul 100 WordPress ocupă o poziție fruntașă fie și dacă e pe ultimul loc al topului: 100.

Nu mă interesează acum să discut prea mult chestiuni legate de vreun top, mă interesează să subminez afirmațiile stupide care dezinformează cititorii.

În treacăt menționez că Topul blogurilor WordPress se schimbă mai greu decît se schimbă Topul postărilor WP, iar Topul creșterilor WP se schimbă cel mai repede în decursul unei zile sau a unei ore.

Pătrățosu (Marius Cruceru) și, de mai multe ori, Rotundu (Alin Cristea) au demascat stilul bășcălios al Vindecătorului (Răsvan Cristian Stoica).

În repetate rînduri, am indicat blogul Vindecătorului ca fiind unul dintre cele mai jegoase bloguri evanghelice, nu doar prin elucubrațiile mizerabile ale bloggerului, dar și prin comentarii infame și minciuni ale unor vizitatori, cărora bloggerul le permite să se dea în stambă în public.

Afirmația Vindecătorului este STUPIDĂ. Dar, mai ales, încearcă să discrediteze, fie măcar prin bășcălie.

Lucru care este evident atunci cînd sîntem atenți, mai mult sau mai puțin, la construcția discursului Vindecătorului.

Bloggerul a avansat, în ultimul an, idei false referitoare la Rețeaua România Evanghelică. Poate cu altă ocazie o să mă aplec mai cu migală asupra sălbaticelor sale creații SF.

Deocamdată, în cele peste 100 de postări zilnice pe care le produce blogosfera evanghelică, găsim destule subiecte interesante și de dezbătut, ca să nu acordăm prea multă atenție jegului din mahalaua Vindecătorului.

În România poți muri de orice, dar nu de plictiseală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: