Domnule Iosif Țon, iar ați sfeclit-o

Domnule Iosif Țon,

Cu regrete vă informez, în numele adevărului și al corectitudinii despre care declarați că sînt foarte importante, că iar ați sfeclit-o.

Răspunsul pe care îl dați public demersului lui Florin Moțiu este aproape penibil.

Luînd-o așa, pedagogic, cum vă place dumneavoastră, și puțin în stil ludic postmodern, cum îmi place mie (uneori), iată aspectele chestiunii:

1. Răspunsul dumneavoastră ni-l trîntiți taman în Săptămîna Mare. Nu puteați aștepta cîteva zile? Doară nu aveați de predicat la Biserica Emanuel din Oradea, iar Florin Moțiu s-a pișat pe covorul roșu.

Acum, dacă stau bine să-mi amintesc cum masacrați de obicei, într-un mod inimitabil, logica muzicală și ideatică a cîntării “O, Doamne mare, cînd privesc eu lumea” (un fel de interludiu-anexă al lungilor dumneavoastră prelegeri), mă gîndesc că poate nu agreați prea mult ideea de FESTIVAL al Paștelui. Sau al Crăciunului. Poate considerați că e mai bine să ne îmbrăcăm în negru și să ne luăm mutra aia de pocăit țeapăn, obosit-cosmetizat și mai mereu mîhnit de prea puțina sfințenie cu care își răsplătește Tăticul.

Ei bine, unora ne vine să urlăm de bucurie că Moartea a fost călcată în picioare. Dar obosim de atîta patimi ce le îndurăm săptămîna aceasta. Și acum ați mai adăugat la ele. Patimile lui Iosif Țon! Sărmanul Iosif Țon, acuzat de lucruri neadevărate! Nimic nou sub soare!

Probabil vă raportați la noi, publicul larg, ca la o masă de manevră – reflexul e bine înrădăcinat în mediul evanghelic, fie pastoral, fie academic sau editorial – de vreme ce folosiți un astfel de procedeu al victimizării.

Dacă aș avea eu 75 de ani iar dumneavoastră 43, v-aș spune: Să vă fie rușine!

Dar așa, la doar 43 de ani, nu-mi rămîne decît să îndur eu rușinea că Iosif Țon, ultimul mare mit al baptiștilor români, a sfeclit-o iarăși. Și să suport aroganța stupidă a roiului zumzăitor al admiratorilor dumneavoastră care, vorba Liiceanului, a încremenit în proiect… Ca să nu mai vorbesc de cavalerii Tristei Figuri care nu vor pregeta să facă o… figură tristă, fariseic “întristați” de stilul halterofil smuls al lui Alin Cristea. La adresa lui Iosif Țon! I-au stricat sărbătorile!

Ba nu! Iosif Țon ne-a stricat sărbătorile! Din partea dumnealui ne așteptam la mai mult!

2. Spuneți că “un tinerel de la Oradea” v-a pus pe jar? “Băiețelul acesta”? Are nume cumva “băiețelul”?

Păi nu recomandați tocmai dumneavoastră, acum cîțiva ani, pe Masa Rotundă, ca cei implicați în dezbatere să se adreseze cu apelativul “onorabilul”? Va să zică, e vorba de onorabilul băiețel, da? De onorabilul tinerel de la Oradea, da? Și cum ziceți că îl cheamă?

Ăsta-i “respectul pentru om, pentru orice om”?

Așa cum, de cîțiva ani, cer insistent în public să ne referim la persoană prin prenume și nume, sînt consecvent și vă cer și dumneavoastră să vă referiți la “orice om” astfel. În afară de cazurile, desigur, cînd construcția stilistică a discursului implică altfel de apelative.

Am afirmat pe Masa Rotundă că Iosif Țon NU încurajează libertatea de expresie. Îmi mențin opinia, avînd în vedere că pe de o parte vă arătați interesat de tineri și modul cum gîndesc, dar pe de altă parte îi priviți cu condescendență paternalistă și evitați întrebările și confruntările, lucru pe care de-a lungul anilor mi l-au comunicat tineri care au participat la megaconferințele pe care le organizați cu obstinație. Cu orice preț?

Oare v-ați întrebat ce preț se plătește în cultul baptist pentru stilul dumneavoastră anacronic?

Orădenii dumneavoastră (deși sînt de 15 ani în Oradea, nu mă consider în mentalitate un orădean) au vorba, cînd vine vorba de persoana dumneavoastră: La umbra stejarului nu crește nimic. Și încă una orădeană: Oamenii mari fac greșeli mari.

Oare astfel de cugetări pseudointeligente ce efect au în mentalul colectiv și în proiectele viitoare ale evanghelicilor (din Oradea) care ar trebui să aibă o amploare mai mare decît amețitele întruniri peste întruniri județene și naționale?

Repet de cîțiva ani pe Internet: Pe piața ideilor nu contează vîrsta, mașina sau piscina.

Ce să mai zic? Dacă aș avea 75 de ani…

3. Ați ratat un prilej de dezbatere. V-ați complăcut în poziția de victimă, uitînd că unii avem maturitatea să nu ne pierdem respectul pentru oamenii mari chiar dacă fac greșeli mari.

Și ați uitat că ideile teologice sînt dezbătute rar în mediul evanghelic, hrănit cu lapte duhovnicesc de ani buni. V-ați complăcut în poziția de arhicunoscut teolog baptist Iosif Țon, mai mult arhicunoscut decît teolog, și nu ați dat, nici de data asta, măsura unei consistente voci teologice.

Am în mînă cele 10 pagini printate ale eseului lui Florin Moțiu intitulat “Iosif Țon și pelagianismul”. Dumneavoastră abia de ați scris vreo două pagini înainte de a ne băga sub nas Prefața în discuție. Și ne mai puneți și să citim cartea! Ceea ce, pentru mine, înseamnă să-mi aduc aminte ce “citite” sînt cărțile dumneavoastră sau ale editurii la care ați fost “șef”.

Dincolo de meritele evidente pe care le aveți și nu îmi trece prin cap să vi le contest, v-aș întreba: care sînt rezultatele benefice, ale cărților publicate, în mediul evanghelic? Dar în societatea românească?

Unde sînt recenziile la grozavele cărți pe care le-a publicat editura? Aceeași problemă e pentru toate editurile evanghelice!

De ce vă aparțin traducerea, prefața și și postfața la cartea în discuție? Chiar n-ați găsit pe nimeni să facă una dintre cele trei?

Ne lipsesc spațiile intermediare! Reviste, emisiuni autentice la radio, întîlniri publice în mijlocul orașului!

Neoprotestanții (români) nu pot să dezbată ceva decît strigînd unul la altul de pe-un deal pe altul, de la un amvon la alt amvon? Ptiu, drace!

4. Ați ales, de neînțeles pentru mine, să apelați la lista de discuție Masa Rotundă. Marea Moartă!

Ce-ați zice de un Iordan, totuși? Ceva care să se miște cît de cît!

Întrebați, dacă nu știți! Sînt destui tineri și tineroi în țara asta care vă pot explica cum și DE CE să vă adresați pe Internet publicului larg.

Nu sînteți singurul pastor care nu prea știe cum să se adreseze pe Internet! MAJORITATEA pastorilor sînt parcă din alte vremuri, se ascund după amvon și/sau după vreo catedră! Halal cetăți pe munte în văzul tuturor!

Așadar, de ce să fie oferită Prefața cărții DOAR pe o listă de discuții, unde doar membrii au acces?

De ce nu e undeva la vedere pe Internet?

De ce nu e disponibilă pe site-ul editurii?

Orice prefață ar trebui să fie disponibilă pe Internet!

În seara asta, un tînăr admirator al dumneavoastră (are și de ce) trăgea de mine să îi ofer răspunsul ăsta al dumneavoastră. Da’ ce, eu sînt ghișeu? Mîine alți 10-20 să tragă de mine?

5. Diverse

Spuneți că cei de la Editura Cartea Creștină nu sînt calviniști. Așa e. Sînt pupincuriști.

Nici cei de la Universitatea Emanuel nu sînt calviniști pe bune. Alți pupincuriști. Acolo funduțul e ceva mai fraged. Și rezistă de ani buni pe scaun.

Cît despre disputa teologică în discuție, de ce nu amintiți nimic despre semipelagianism?

Așadar, domnule Iosif Țon, aveți de gînd să mă urechiați pentru cuvinte precum “pupincuriști” sau aveți de gînd să vă faceți temele?

Pe Florin Moțiu, “băiețelul acesta” (nu vă îngrijorați, că îi vine și lui rîndul la puricat), îl putem ierta cumva că-i tînăr (și Adrian Păunescu bine zicea să nu învinuim tinerii pentru delictul de tinerețe) – și, de-acum încolo, cu bube-n cap –, dar dumneavoastră ce circumstanțe atenuante să vă găsim?

Că nu există și Marțea Mare, că atunci poate erați ocupat cu ceva prelegeri la pupitru? Iar noi scăpam de exercițiul ăsta dizgrațios?

Scăpam doar cu “O, Doamne mare cînd privesc eu lumea”, nu și cu “O, Doamne mare cînd privesc eu Oradea”…

Dacă tot ați avut ocazia în viață să priviți lumea de la alt nivel, de ce vă mai coborîți ochii și asupra prăpăditei urbe orădene?

Ne știm noi mahalaua noastră bine, dar aveam nevoie de un ultim mare mit…

Oricum ne simțim sărmani, orfani, doinind cîntece în minor…

Să ne dai un semn și nouă de mila măriei-tale…
De-o fi una, de-o fi alta… Ce e scris și pentru noi,
Bucuroși le-om duce toate, de e pace, de-i război.

Nu, nu sîntem calviniști… Cum spuneam…

21 răspunsuri to “Domnule Iosif Țon, iar ați sfeclit-o”

 1. mitica Says:

  Domnule Alin Cristea ,
  …cu respect va intreb: unde putem citi articolul[raspunsul dat de fr.Iosif]la care faceti referire.
  Multumesc

 2. Aurel Says:

  Alin,

  Putin respect pentru un om care a facut ceva pentru evanghlicii. Si Universitatea pe care a-i terminat-o tu tot Ton a pus bazele ei. Nu crezi ca nu ar trebui sa fii chiar asa rau.
  Sarbatori frumoase sa ai.

  Aurel

 3. Alin Cristea Says:

  Și eu care speram că se va înțelege, totuși, că tocmai din respect pentru Iosif Țon am scris acest articol…

  Că tocmai din respect pentru Universitatea Emanuel (cea din vremea ei bună, 1997-1998) îmi ascut condeiul…

  Și că tocmai din respect pentru evanghelici (a căror cultură, așa cum e, o promovez pe Internet de vreo 8 ani)…

  Și nici nu am fost atît pe rău pe cît pot fi…

  Sărbători frumoase nu mai am de ani buni…

  Citiți ce am scris în 2005 și în 2009:

  Scandalul Paștelui sau Despre depresia festivalieră

  http://adoramus.ro/main/index.php?option=com_content&task=view&id=63&Itemid=44

  Tristeţi pascale: Scrisoare către pianist

  http://providentaoradea.wordpress.com/2009/04/18/tristeti-pascale-scrisoare-catre-pianist

  Mă mulțumesc să-mi fie sărbătorile doar… autentice!

  Dacă doriți ceva mai ușor de înghițit, găsiți aici:

  http://pastele.wordpress.com

  Dar tot cu ierburi amare…

 4. Alin Cristea Says:

  Răspunsul dat de Iosif Țon încă nu se găsește… la liber.

  A fost postat ieri după-masă, 30 martie 2010, pe lista de discuții Masa Rotundă, închisă de Iosif Țon, ca spațiu de dezbatere, în 8 februarie 2007.

  De atunci a pus circa 15 documente, ultimul fiind cel în discuție: „Acuzat că doresc sființenia vieții”.

 5. Vasile Tomoiaga Says:

  Eseul a fost pus pe saitul CrestinulAzi.ro (fara legatura cu revista oficiala Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din Romania).

  http://www.crestinulazi.ro/stiri-evenimente/romania/acuzat-fiindca-doresc-sfintenie-iosif-ton.html

 6. Aurel Says:

  Alin,

  Unde vezi tu respect in ceea ce scrii „de vreo 8 ani” despre Universitatea Emanuel si toti cei care o conduc astazi, unde vezi respect in articolul pe care l-ai scris despre Iosif Ton….Depre sarbatori sunt cum ti le faci.
  Sa auzim numai de bine.

 7. Alin Cristea Says:

  Domnule Aurel, eu văd (și unii au văzut). Dumneavoastră (și alții) nu vedeți.

  Cine o fi atunci chior?

  Bine ziceți, faceți-vă sărbătorile fericite!

  Eu aștept a apei tulburare… Încă cred că sărbătorile autentice ni le face Dumnezeu cum vrea El!

  Ieri un „băiețel” ne-a tamponat mașina în spate.

  Fetița mi-e acasă, bolnavă a nu știu cîta oară.

  Bine ziceți, să auzim numai de bine!

  Dar ce este binele?

  Bun e Unul singur…

 8. Pomisor Says:

  Domnule Alin va recomand din toata inima o serioasa, autentica si profunda schimbare a modului de a gandi sau cum se mai numeste, desi nu prea se intelege corect, pocainta. Modul de gandire pe care il aveti (si care se poate vedea din ceea ce scrieti) nu este unul prea laudabil. Deci luati-va cateva zile libere (tot suntem intr-o sarbatoare) in care sa va opriti, sa luati totul de la zero si sa va reconstruiti intregul mod de gandire bazandu-va pe regulile care sunt in biblie: adevarul, dreptatea si dragostea.

  Altfel nu va vad deloc bine…

 9. Alin Cristea Says:

  Domnule Pomișor, și dumneavoastră aveți probleme cu vederea?…

 10. Damian Says:

  Stimate frate Alin Cristea,

  Va rog frumos sa scoateti blogul meu: http://damianion.wordpress.com/ de pe blogul dumneavaostra: https://romaniaevanghelica.wordpress.com, unde l-ati postat fara sa ma intrebati.

  Nu ma reprezinta stilul dumneavoastra de lucru de pe internet si nu doresc sa va fiu partas.

  Cu privire la articolul pe care l-ati scris despre fratele Iosif Ton, consider ca nu aveti o abordare duhovniceasca, iar „libertatea de expresie” in numele careia vorbiti nu va permite sa jigniti, sa va bateti joc si sa nu aveti nici o teama de Dumnezeu cand emiteti judecati din punctul dumneavoastra inalt de vedere.

  Va multumesc fiindca veti sterge adresa blogului meu de pe blogul pe care dumneavoastra l-ati facut cu un nume care nu va reprezinta.

  Dumnezeu sa va binecuvanteze!
  Ion Damian

 11. Alin Cristea Says:

  Domnule Ion Damian, de atîta timp de cînd l-am postat, tocmai acum v-ați găsit să mă abordați, în Săptămîna Patimilor?

  N-ați citit că ieri ne-a fost lovită mașina? Și că fetița mi-e, iarăși și iarăși, bolnavă?

  Puțină sensibilitate, domnule…

  Nu aveți de ce să-mi mulțumiți. Pentru că nu voi șterge blogul.

  Nici nu am pus blogul. Am pus link la blog. Ceea ce e cu totul altceva.

  Vreți să șterg linkul?

  Poate dacă îmi solicitați acum 2 zile, POATE, cine știe?

  Dar acum… nici o șansă! :)

  Cum îi scriam cuiva acum 5 minute pe Messenger: Nu sînt îngrijorat că îi enervez pe unii. Sînt îngrijorat că îi enervez pe prea puțini.

  De mai treceți pe aici, lăsați ștampilele la acasă, dacă vreți să vă aprob indignatele mesaje…

  Conform cărei teologii stabiliți dumneavoastră că un om nu are NICI O teamă de Dumnezeu?

  Bine, să mă binecuvînteze Dumnezeu!

  Dar de ce sună, în gura dumneavoastră, ca o înjurătură?

 12. Aurel Says:

  Domnule Alin,
  Daca asa vrei. Imi pare rau penru fetita (si eu am una), dar chiar daca sunteti suparat, nu trebuie sa aruncati cu noroi intr-un om (chiar cu greseli), care asa cum am spus a facut ceva pentru crestini din Romania si face si in continuare. Se pare ca multi nu vad respectul pe care-l vezi tu fata de cei care te-au invatat cate ceva.

 13. Damian Says:

  Ma infior vazand felul manipulant in care imi raspundeti.

  1. Eu va spun frate, dumneavaostra imi spuneti domn.

  2. Eu va vorbesc in numele „libertatii de expresie” aclamate de dumneavoastra, iar atitudinea dumneavoastra este una de forta si dictatura.

  3. Accept ca dialogul poate merge in orice directie, dar dumneavoastra? Ma amenintati ca nu imi mai postati comentariul.

  3. Eu va cer sa stergeti adresa blogului meu vorbind cu dumneavoastra ca evanghelic ce sunteti, iar dumneavoastra imi raspundeti asa cum nu am auzit de la un nepocait. De ce va victimizati? Sa inteleg ca atunci cand mi-ati postat blogul nu aveati probleme, iar acum fiindca le aveti, imi pare sincer rau ca le aveti, nu puteti sterge „link la blog”.

  4. Raspund conform aceleasi teologii pe care o folositi si dumneavoastra.

  5. Apreciez intelepciunea pe care o aveti, sunteti iscusit in vorbe, dar eu chiar doresc ca Domnul sa va binecuvanteze. Insa, dumneavoastra interpretati cum doriti.

 14. Alin Cristea Says:

  Domnule Aurel, nu sînt supărat, sînt doar… lucid.

  Nu mă ocup cu aruncatul cu noroi. Mă ocup cu treburi serioase.

  Vă cer să faceți același lucru.

  Cel puțin pe blogul meu vă pot obliga: ori scrieți la subiect sau altceva care să fie interesant pentru cititori, ori nu vă mai aprob comentariile.

  Nu respectul meu (sau al altora) pentru Iosif Țon e în discuție.

  Ci respectul lui Iosif Țon pentru cititorii săi.

  ZERO, adică!

 15. Alin Cristea Says:

  Domnule Ion Damian,

  1. Modul meu de adresare nu are de a face cu persoana dumneavoastră, ci cu persoana mea.

  Faceți caz de ceva care nu are sens.

  Adică: Pînă și pastorului Iosif Țon m-am adresat astfel: Domnule Iosif Țon.

  Nu mă impresionează deloc apelativul de frate nici salutul „Pace!”

  Dimpotrivă, sînt într-o etapă a vieții în care îmi sînt suspecți cei ce folosesc astfel de cuvinte.

  Iată un articol de-al meu din 2003 despre această chestiune:

  https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2009/09/10/paceciao

  2. Atitudinea mea nu este una „de forță și de dictatură”. Ăsta e limbaj de lemn. Dezvoltați-vă limbajul, cultivați-vă expresia, și poate o să ne înțelegem mai bine cîndva. DEX-ul e pe Internet, se pot culege de acolo sinonime pentru cuvinte, comunicarea e o artă, nu ping-pong verbal.

  Ziceți că vorbiți aici în numele libertății de expresie?

  Nu vă înșelați, aici nu e mahala.

  Păi pînă acum ar fi trebuit să știți că am proceduri clare pe care le aplic în astfel de situații.

  Nu mă interesează prea mult părerea oamenilor despre mine, sînt într-o anumită poziție care îmi permite să mă comport în public cum puțini își permit.

  3. Nu, eu nu accept că dialogul poate merge în orice direcție. Nu voi aproba comentariile dumneavoastră sau ale altora care nu sînt la subiect sau care, cel puțin, nu consider că prezintă interes pentru cititori.

  3 bis. Referitor la al doilea punct 3 al dumneavoastră: N-ați înțeles nimic! Treziți-vă! Paștele e în Vinerea Mare. Duminică e Învierea!

  4. Cu adică răspundeți „conform aceleași teologii” pe care o folosesc și eu? Vă mai zic o dată: Treziți-vă! Blogul meu nu e pe post de cafea de dimineață sau biscuițel în pauza de amiază! Reveniți peste 3 săptămîni!

  5. Chiar nu știați că nu mă interesează ce apreciați sau nu la mine?

  Ce-s cu gulgutele astea? Sînteți nou pe-aici?

  Să vă fie de bine atunci! Înghițiți cu apă!

 16. Aurel Says:

  Domnule Alin,
  Unde nu vezi tu respectul lui Ton pentru cititorii sai? Doar a raspuns unei acuzatii care cred eu, ca este nedreapta la adresa sa. Poate omul sa aiba o pare contrara, nu….

 17. Alin Cristea Says:

  Și eu înclin că este nedreaptă acuzația la adresa lui Iosif Țon.

  Unde văd eu lipsa de respect a lui Iosif Țon pentru cititorii săi?

  Păi de ce am scris ditamai articolul? Nu l-ați citit?

  Să vă spun pe puncte?

  1. Răspunsul lui Iosif Țon a fost trîntit taman înainte de Sărbătorile Paștelui. În loc să ne medităm mai profund la măreața lucrare a Mîntuitorului, iată că stăm la taclale despre Iosif Țon.

  2. Deși răspunsul lui Iosif Țon e „la atacul lui Florin Moțiu” (cum menționează într-un mesaj către Andrei Croitoru – blogul Trezire spirituală) Iosif Țon nici nu îi menționează numele. Să-i fie rușine! Cui? Lui Florin Moțiu că nu a ajuns CÎT Iosif Țon! Doar nu-i putem arăta obrazul unui om de 75 de ani, nu?

  3. Iosif Țon a ratat un prilej de dezbatere teologică. Cui îi mai arde acum să trateze chestiunea pelagianismului (și a semipelagianismului)? A arminianismului și a calvinismului? A arminianismului Mărturisirii de credință a Cultului Baptist din România?

  Dă-i, frate, cu respectul pentru Iosif Țon, uite așa rămînem ignoranți!

  4. Iosif Țon nu știe să fie prezent pe Internet. Știe doar să facă valuri… Intră și pleacă. Paul Negruț la fel. Și mai aduc după ei zumzăitori. Care nu-și fac temele. Sînt ferm convins că unii nici măcar nu pricep despre ce vorbesc Iosif Țon sau Paul Negruț, dar poluează blogosfera evanghelică cu comentarii penibile.

  5. Diverse: Pupincuriști au fost și-or fi cît neamul românesc…

  Unul din cei cu dosul fin e tocmai Iosif Țon.

  Aș fi preferat să aibă dosul mai scorțos dar obrazul nepătat.

 18. cris Says:

  sa aiba Dumnezeu mila de asa articol ratat cu asa cuvinte si gandire URATA!! si domnule Alin bine ca Iosif Ton nu sta pe net toata ziua, cum pierd vremea multi dintre teologi. isi vede omul de predicarea Evanghelie…nu de certat cu Alin cristea , marius crucieru si multi alti tineri obsedati de blog! Dumnezeu e in misiune fratilor, e intre oameni nu pe internet citind articole..s-au si mai rau uitandu-se cu mila cum asa zisii teologi se tot cearta pe net! SA va fie rusine! si respect pentru Paul Negrut si Iosif Ton care nu au obsesia netului

 19. cris Says:

  sa inteleg ca comentariul meu ( care a continut adevar) nu va placut si nu la-ti aprobat…sa inteleg ca nu va place adevarul? deci va place minciuna…. spuneti ca sunteti lucid …ma intreb va luminat Dumnezeu ? sau va intunecat cel rau sa vorbiti asa urat si sa nu postati comentariile pline de adevar?

 20. Alin Cristea Says:

  Doamnă/Domnişoară Cris,

  A. Am vrut să vă scutesc de un sentiment de jenă pe care orice om ar trebui să-l aibă dacă menţionez că sînt la spital, cu fetiţa internată de 2 zile la terapie intensivă (şi va sta pînă marţi), tocmai i-am dat pireu cu carne şi puţin compot.

  B. Aţi fi putut fi scutită şi de un răspuns pe măsura limbuţiei dumneavoastră iscată de prea mare pasiune şi pripeală şi prea puţină raţiune:

  1. Comentariul dumneavoastră din 1 aprilie, pe care care l-am afişat acum, după compot, nu conţine adevăr, nu este la subiect şi este dominat de indignare nedisciplinată.

  Nu este adevărat că stau pe net toată ziua.

  Pentru cei care vorbiţi ÎNAINTE de a gîndi, de anul ăsta aveţi la dispoziţie postarea mea din 10 februarie, cu destule informaţii ca să reflectaţi asupra verdictelor categorice pe care le daţi:

  https://romaniaevanghelica.wordpress.com/2010/02/10/dez-min%C8%9Biri-122010

  Dar şi dacă aş sta pe net toată ziua, lucrul acesta nu e un lucru rău în sine (sau un lucru bun în sine).

  2. Dacă aveţi întrebări, ce căutaţi aici? Încă nu ştiţi că mie nu prea îmi pasă de astfel de întrebări netoate? Eu ce să fac, să mă întreb şi eu cu voce tare dacă v-a luminat Dumnezeu?

  Nu pun la dispoziţie spaţiile publice pe care le administrez pentru întrebări de felul ăsta, care implică mai mult calificative la adresa unor persoane decît căutarea unor răspunsuri.

  Încercaţi în… mahalaua evanghelică. (Sau cînd serviţi mielul, duminică.) Aici eu nu permit aşa ceva. Iar unele comentarii nu le aprob pentru mult mai puţină răutate, ignoranţă sau iresponsabilitate.

  3. Paul Negruţ şi Iosif Ţon au obsesia netului sau nu? Iată o chestiune la care merită să cugetăm. Întrucît ambele personalităţi, pierzînd teren (ideologic) în spaţiul confesional obişnuit, au început ofensiva pe Internet.

  Pentru mine, care monitorizez de cîţiva ani activitatea evanghelicilor români pe Internet, fenomenul este foarte interesant şi îi acord atenţie.

  4. Foarte important: vă solicit, precum am solicitat şi altora, aici sau pe alte bloguri, să scrieţi numele oamenilor corect (şi cu majusculă).

  marius crucieru e de fapt Marius Cruceru.

  C. Reveniţi peste o lună, dacă doriţi, pe acest blog, pînă atunci nu vă voi aproba comentariile. Aveţi timp pînă atunci să vă faceţi temele, să vă interesaţi cu ce mă ocup şi, mai ales, CUM.

  Comentariile dumneavoastră de pînă acum nu mă impresionează cu nimic, ar fi trebuit pînă acum să ştiţi că la începutul lunii eu sînt ocupat cu diverse statistici, liste, pagina de evenimente etc. Aşadar sînt ocupat cu chestiuni nu prea interesante, dar NECESARE.

  Acum mă duc din nou cu fetiţa la toaleată (ţinîndu-i sus perfuzia), cam din jumătate în jumătate de oră…

  Aşadar, cel puţin la toaletă nu sînt pe net…

  Dar o să iau în considerare ideea pe viitor…

 21. realica Says:

  aline draga dute la un doctor sa-ti de tablete sau daca mai crezi si altceva decat in inchipuirile tale SF ascultama bine leagate cu niste lanturi bine de un calorifer ceva sa fie cat mai departe de calculator si stai acolo o vreme Nu pot sati recomand nici sa te rogi bietul de tine ca din premulta sarguinta si putina minte uite unde ai ajuns si nu-i la capat dar spitalul nu-i departe insanatosire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: