Aventuri în mahala (2)

Continuarea aventurii cu blogul Enjoying Homeschooling:

Mahalagioaicele au atitudine de puberi întîrziați. Doamne-ferește să le atragi cumva atenția! Că îți fac și în ciudă!

E o reducere a universului la o dimensiune bipolară: mahalaua ca buric al pămîntului în poziție antagonistă cu cineva sau ceva.

Îmi aduc aminte de puberii întîrziați din tramvai. Le atrăgeam atenția să nu mai înjure că e loc public și că sînt cu fetița.

Cîte unul dintre ei mai obraznic continua numai ca să îmi facă în ciudă. Și asta putea să aibă loc deoarece alți cetățeni nu reacționau, vatmanul deloc, iar gardian nu era în mijlocul de transport în comun.

Sau am avut parte de o situație și mai dramatică: Am atras atenția unui controlor, la capăt de linie, să nu mai tragă de un călător. Răspunsul a fost: Păi și el a tras de mine. I-am spus: Atunci chemă poliția. Sau gardienii care sînt la capăt de linie.

M-am trezit înconjurat de vreo 5-6 colegi de-ai respectivului, care a făcut de două ori gestul de a mă lovi cu capul în gură. Nici acum nu știu cum de mi-am păstrat calmul atunci, probabil eram concentrat asupra subiectului în discuție.

Una dintre reacțiile controlorului a fost aceasta: Ce te bagi tu?

Păi mă bag pentru că aș vrea ca și alții să se bage pentru mine în astfel de cazuri.

Am chemat poliția și un polițist mi-a spus că au mai avut probleme cu respectivul controlor, să mă duc a doua zi să fac reclamație la poliție. Nu m-am dus.

Mahalaua ne-a cotropit pentru că nu sîntem dispuși să fim solidari în astfel de situații în care puberi întîrziați cred că pot să zică și să facă orice fără să fie sancționați.

Ce exemplu dă copiilor Enjoying Homeschooling dacă nu se poate supune unor simple reguli gramaticale? De reguli de bun-simț nu mai vorbim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: