La cald: Despre interviul Radio Cireșarii cu Marius Cruceru

Tocmai am ascultat online partea a doua a interviului.

1. Dezamăgitor. Așa cum m-am așteptat, interviul nu s-a ridicat la nivelul reclamei:

„Profesor, pastor şi blogger, Marius Cruceru vorbeşte deschis despre online-ul evanghelic şi despre multe alte subiecte care sunt de actualitate pentru orice creştin, român aflat în ţară sau în diaspora.”

Aș! A fost de fapt ÎNCĂ un exercițiu nombrilist, încă o dată Marius Cruceru, în numeroase rînduri, s-a nominalizat, analizat și psihanalizat! Buricul pămîntului!

Marius Cruceru NU a vorbit deschis despre mediul online evanghelic.

Desigur, nu e vina Pătrățosului că ăștia de la Radio Cireșarii au anunțat cu prea mare pompă un interviu-prelegere.

2. Varza asta Cruceriană ne-a fost servită fără cîrnat. Ce să zicem, să punem tot pe seama Crizei lipsa consistenței (și a coerenței ideatice)? Păi mai bine atunci să fi fost interviul cu Vladimir Pustan, că povestește poveștile mai povesticește. Pînă se mai coc cireșele… Anul ăsta l-am întrebat pe un cireșar: Cînd o să ajungi și tu cais?

Multum non multa.

3. Așa cum am anticipat, Marius Cruceru a intrat pe teritorii unde nu are competență. Cum am mai scris cu alte ocazii, una e să scrii pe blog (și să aduni comentarii) și alta e să faci blogging, ceea ce implică un set complex de proceduri, de care Marius Cruceru nu are timp și, MAI ALES, nu are chef.

Păi cum compară Pătrățosu, savantlîcos!, blogosfera evanghelică cu blogosfera ortodoxă, cînd doar a declarat cu altă ocazie că el nu prea intră pe alte bloguri evanghelice? Ba chiar a declarat că el nici nu face parte din blogosfera evanghelică!

4. Eram curios să văd dacă se rabdă să nu zică ceva referitor la mine. Păi nu, nu s-a răbdat, nici măcar aici. Nu a menționat numele meu, dar cei care cunosc zicerile mele nu se vor mira că IAR m-a citat greșit. Și interpretat greșit și mai și! Dl. Inexactitate! Cel care, cu altă ocazie, spunea că nu există cuvîntul mogul în DEX! Verificați, domnilor, ce zice omul ăsta, că Pătrățosu nu are exercițiul acesta, să verifice înainte de a scoate porumbelul pe gură.

7. De va fi să fie, voi scrie în următoarele… 5 zile / săptămîni / luni despre acest interviu. Sau în următorii 5 ani! Că am tot amînat să mă apuc de analizat blogul Pătrățosu (mort, copt, răscopt) și acum mai e și Pătrățosu 2.

8. Desigur, interviul conține, așa cum m-am așteptat, destule formule remarcabile pentru producerea cărora Marius Cruceru e binecunoscut.

Astăzi făceam următoarea remarcă într-o discuție pe Messenger: Degetele lui Marius Cruceru ating cuvintele într-un mod metaforic, dar nu poetic.

Degetele lui Ruben Bucoiu ating cuvintele poetic…

Un răspuns to “La cald: Despre interviul Radio Cireșarii cu Marius Cruceru”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: