Biserica Baptistă din Glimboca – 100 de ani

glimboca.blogspot.com

Blogul Bisericii Baptiste din Glimboca, județul Caraș-Severin, are poze (inclusiv vechi), înregistrări video, mărturii, cît să te tot uiți vreo 3 zile.

Din Istoria Bisericilor Baptiste din România (2006):

„Evanghelia a fost predicată întâi la Glimboca de către credincioșii din Iaz și de către Popescu Petru, credincios baptist din comunca Curtea, județul Timiș, morar de meserie. Primul convertit a fost Iacob Murariu, în anul 1910, urmat de Matei Murariu, iar primele întruniri de închinare au avut loc în casa lui Iacob Murariu. Odată cu războiul, bărbații au plecat pe front, dar biserica a fost susținută în continuare de credincioșii din comuna Iaz. După război, biserica s-a dezvoltat mult, prin lucrarea pastorilor Suvăț Ioan, Drăgilă Dumitru, Rădula Pavel, din Borlova și Ilie Negrei, din Zlagna. Rezultatele sunt bine cunoscute: în anul 1924 a avut loc primul botez din Glimboca, cu 12 candidați, iar în anul 1925 un altul, cu 13 candidați. […]

În 1926, credincioșii au cumpărat o grădină, unde urma să se construiască biserica, și au adunat materiale de construcție; casa de rugăciune a fost inaugurată în anul 1947, pe cînd biserica avea 60 de membri.

În timpul consrucțiilor, pastor al bisericii a fost Cure Simion. Numărul membrilor a crescut mult după inaugurare, astfel că, în anul 1985, număra 190 de membri și 60 de aparținători.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: