Creștinism păgân? (12)

CREȘTINISM PĂGÂN? O explorare a originilor practicilor bisericii – Frank Viola, George Barna, Editura Kerigma, Oradea, 2010, 311 p.

“În primul veac, oamenii erau mântuiți în ideea că vor fi adăugați la ekklesia. Convertirea și viața ulterioară în comunitate nu erau separate, ci inevitabil întrețesute. După cum spunea Gilbert Bilezikian: ‘Hristos nu a murit doar pentru a ne mântui de păcate, ci și pentru a ne aduce laolaltă într-o comunitate. După ce venim la Hristos, următorul pas pe care-l facem este implicarea în comunitate. O biserică în care nu există comunitate este o parodie, un simulacru de biserică.’

În această privință, principalele denominații evanghelice au comis eroarea gravă a disjuncției soteriologiei (doctrina mântuirii) de eclesiologie (doctrina bisericii). Mesajul cu care vin acestea este că soteriologia are caracter de obligativitate, pe când eclesiologia este opțională. Prin urmare, practica bisericească nu are mare importanță. O astfel de gândire însă nu reflectă programa lui Dumnezeu. Biserica nu este o notă de subsol a Evangheliei, ci o dorință a inimii lui Dumnezeu.” (p. 110)

Reclame

Un răspuns to “Creștinism păgân? (12)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: