Dez-Mințiri (30/2010)

Desigur, mă așteptam ca mahalagioaicele din blogosfera evanghelică să reacționeze „revoltate” că iarăși una din clasa lor muncitoare a ajuns în Tolba cu tîmpenii.

Dar nu mă așteptam ca Rodica Boțan să tragă atîtea pîrțuri sulfuroase și, mai rău, atîtea minciuni.

Așadar, sînt nevoit să dau următoarele DEZMINȚIRI și precizări:

1. Rodica Boțan scrie pe blogul ei: „[Alin Cristea] ii apara pe comunisti si socialisti… si sare in sus ca o lobda orideciteori cineva ii pomeneste”.

Rodica Boțan MINTE. Atît în ceea ce privește prima parte, cît și în ceea ce privește a doua parte.

2. Rodica Boțan: „Am terminat cu odihna… nu – nu ma gindeam la faptul ca vacanta s-a terminat ci la faptul ca cel mai insistent si enervant bizdic al blogosferei noastre romanesti de nuanta crestina, s-a trezit din hibernare sau somnolenta sau…gasiti voi un nume mai potrivit, ca eu nu gasesc…si iara s-a pornit sa se preumble pe bloguri, sa caute peste tot dupa niscaiva subiect de care sa se agate… si iarasi …si iarasi… sa ne copleseasca cu “intelepciunea” dinsului.”

Rodica Boțan MINTE. Nu am fost în hibernare (sau somnolență) deloc. Așa cum am anunțat la începutul lunii august, în luna iulie, pentru a 13-a lună consecutiv, blogul România Evanghelică a avut peste 150 de postări pe lună. Adică cel 5 postări pe zi. De fapt, în luna iulie au fost… 288 de postări!

De asemenea, pentru a 11-a lună consecutiv, România Evanghelică a avut peste 10.000 de vizite pe lună.

Așadar, sînt în continuare în parametri pe care mi i-am stabilit la începutul anului.

Are rost să mai amintesc de celelalte 70 bloguri ale mele? Sau de Messenger, Twitter, Facebook si alte vehicole de comunicare, unde am fost prezent nu doar ca în alte dăți, ci chiar mai mult?

Pe Facebook m-am implicat în ultimele săptămîni și am alcătuit 37 de albume, dintre care 2 au peste 100 de poze, fiecare.

Deja m-am plictisit de Dezmințirea asta, a 30-a.

Rodica Boțan vorbește de parcă ar fi fost plecată pe Lună 2 ani, nu din SUA 2 luni.

Minte și cu privire la faptul că Rotunjimea mea „s-a pornit sa se preumble pe bloguri, sa caute peste tot dupa niscaiva subiect de care sa se agate”.

Dacă nu aș fi făcut, cu alte astfel de ocazii, precizarea că eu nu caut neapărat subiecte, ele VIN la mine, cu vehicolul numit Google Reader, aș fi înțeles că iar nu e informată Rodica Boțan. Dar așa? Iar a luat-o gura pe dinainte…

3. Rodica Boțan, de data asta comentariu pe blogul cucoanei Cristina (care m-a făcut dobitoc): „Pentru ceva motiv necunoscut (?) promovezi cu nerusinare o agenda liberala…Tara asta aluneca spre socialism cu o viteza de nedescris.”

Rodica Boțan MINTE. Nu promovez „o agendă liberală”. Nu-mi aduc aminte să fi menționat undeva opțiunile mele politice.

Nu sînt înregimentat politic, economic, religios sau în vreun alt fel. (Nici nu-mi aduc aminte să fi menționat că asta ar fi, în sine, un lucru bun.)

De menționat aici că Rodica Boțan iar are memorie scurtă. I s-a explicat, și nu doar o dată în ultimii ani, că „liberal” este un concept cu alte semnificații în Europa decît în Statele Unite.

De neînțeles următoarea asociere: Dacă eu îi apăr pe comuniști și socialiști, și, în același timp, promovez o agendă liberală, în mintea Rodicăi Boțan liberalii sînt comuniști și socialiști? Ce varză…

Dacă liberalii din Europa înseamnă altceva decît ce înseamnă liberalii din SUA, atunci comuniștii și socialiștii din Europa ce sînt?

4. Rodica Boțan, tot în comentariul buclucaș: „Obama este un socialist si religia lui este religia musulmana.”

Rodica Boțan MINTE. Obama nu este musulman.

Acum 2 zile, The Christian Post (în care publică săptămînal cunoscuți evanghelici americani precum Al Mohler și Chuck Colson) a prezentat un articol intitulat Evangelicals: Obama Not a Muslim, în care sînt menționate declarațiile lui Franklin Graham:

„I think the president’s problem is that he was born a Muslim, his father was a Muslim,” Graham told CNN.

But Graham said „it’s obvious that the president has renounced Islam” and accepted Jesus Christ.

Dacă e să aleg pe cine să cred, pe The Christian Post sau pe Rodica Boțan, bineînțeles că nu am dubii.

Dacă e să aleg să cred ce zice Franklin Graham sau ce zice Rodica Boțan, bineînțeles că nu ultima, care are deja un arsenal de minciuni în public la adresa mea, contează ce zice.

Alte precizări:

A. Rodica Boțan (comentariu): „Tara asta aluneca spre socialism cu o viteza de nedescris.”

Eu nu am contrazis această afirmație. (Care, desigur, pute de la distanță a limbaj de lemn, transmis de anumite surse de propagandă, în mod ideologic-agresiv.)

B. Rodica Boțan (comentariu): „vorbesti ca sa nu taci…sau scrii ca sa te aflii in treaba…dar mai ales, ca sa isti iara situatii si sa te caute lumea pe internet sa vada ce ai mai debitat…ca oamenii dau buluc la orice scandal. Nu esti tu baiat istet? Iti faci iara publicitate…”

Desigur, și chestiile astea duhnesc a minciună, dar am decis să le pun doar la partea a doua, de Precizări, din respect pentru libertatea opiniei.

Opinia mea despre această opinie a Rodicăi Boțan este că e o opinie… nătăfleață.

Vindecătorul a scris nu demult despre mine că sînt „cel mai vizibil evanghelic român de pe internet, cu cea mai mare longevitate în mediul virtual”.

Am dat numele Vindecătorului, că în Mahala lui își face veacul Rodica Boțan. Dacă aș cita ce au scris despre mine unii precum Daniel Bulzan sau Edi Orășanu, nu mă aștept să știe femeia despre cine e vorba.

Ăștia sînt competenți în ceea ce spun, pe cînd Vindecătorul nu prea, se prinde și el din mers.

Dacă sînt cel mai vizibil evanghelic român pe Internet, de ce să-mi fac iar publicitate, cum scrie Rodica Boțan? Cum – printr-o polemică dezagreabilă cu femei dezorientate? Și fudule pe deasupra?

Păi am alte mijloace, mai eficace, de a-mi păstra vizibilitatea.

Dar dacă femeile astea vor mahalagism, eu nu mă tem de cîțiva stropi de noroi.

C. Rodica Boțan (pe blog): „vine Alin Cristea, tocmai din indepartata Mahala a Oradiei …ca el stie mai bine ce se intimpla aici sub nasul nostru, si insista sa ne spuna el cum stau lucrurile. Si dinsul vorbeste absolut neintrebat…si vorbeste dintr-o pozitie superioara ca si cind toate izvoarele de intelepciune de la el pornesc.”

E bine dacă Rodica Boțan a priceput că eu am o poziție superioară (ceea ce se pare că trebuie să-i amintesc destul de des mincinoasei). E rău însă că are ambîț să nu accepte nimic superior din partea mea (cum a și declarat în altă ocazie). Să-i fie de bine, am văzut destui tăntălăi de-ăștia. Din păcate, victimele colaterale nu sînt puține atunci cînd ajung (incompetenți) în poziții de influență.

Expresia „îndepărtata Mahala a Oradiei” este o mitocănie gratuită. Cu ce o fi de vină Oradea dacă eu sînt dobitoc sau vorbesc neîntrebat?

D. Rodica Boțan (pe blog): „…cum se fac schimbari atit de rapide si atit de adinci incit de la un an la altul se fac salturi gigantice inspre socialism…Nu ar fi rau sa cunosti ceva profesori in mod intim ca sa stii de la ei daca acest lucru este adevarat.”

Nu, mulțumesc. Sînt heterosexual.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: