Alex Nădăban despre Răscumpărarea memoriei

„Cartea nu este o broşurică de popularizarea credinţei penticostale scrisă în tramvai. Din acest punct de vedere s-ar putea ca unii dintre cititori să fie depăşiţi de rigoarea academică. Nu am avut impresia că subiectul este abordat urmărindu-se un obiectiv ascuns. Dacă s-ar fi urmărit aşa ceva nu ar fi fost nevoie de cîţiva ani de cercetare, scriere, editare, etc. Nici nu ar fi fost nevoie de o carte atît de mare, de fapt nici măcar n-ar fi fost nevoie de o carte. S-ar fi putut aranja extrem de rapid şi profitabil cu un ziar, o televiziune sau cu cîteva telefoane.

Cu mici scăpări de exprimare, propoziţii mai scurte (pozitive, nu negative) în locul unor fraze, aproape fără scăpări la editare, cartea constituie mai degrabă o excepţie demnă de remarcat în peisagistica evanghelică, dar mai ales în cea penticostală. Împreună cu cele şase anexe, indicele de nume, cel de locuri şi bibliogafia, dau lucrării alura academică necesară în astfel de cazuri.

Dincolo de cazuistica prezentată aştept un al doilea volum de aceiaşi calitate (cel puţin!) şi mărime care să abordeze problemele actuale ale Bisericii Penticostale, probleme care decurg atît din starea de lucruri descrisă în carte, cît şi din racilele cu care se confruntă societatea română în general.”

pasareaphoenixremixed.wordpress.com

Un răspuns to “Alex Nădăban despre Răscumpărarea memoriei”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: