Petru Lascău despre Răscumpărarea memoriei – 18 septembrie 2010

Într-un amplu comentariu pe blogul Răscumpărarea memoriei, Petru Lascău pășește dincolo de carte și comentariile în jurul ei, subliniind două chestiuni teologice de importanță covîrșitoare pentru funcționarea organismului eclesial:

„Pacatul, oricand a fost comis, el nu dispare in timp, functie de uitarea celui care l-a comis. Orice pacat este o ofensa impotriva Dumnezeului celui Sfant.”

„Un alt lucru care ma sperie pana la spaima, este ideea ca lucrurile se rezolva la urne, prin vot. Desi nu o spunem, ne purtam ca si cum “vox populi, vox dei” (vocea poporului este vocea lui Dumnezeu). Potrivit sistemului comunist pe care l-am imprumutat in conducerea bisericilor noastre (pe care nici acum dupa 20 de la revolutie nu avem curajul sa-l demontam), punem la vot. Adunarea generala decide daca suntem vinovati sau nu. 50% plus unu. Ajungem astfel sa pastram slujba pe care o avem. Ne ametim constiintele cu rezultatele votului. Aruncam praful in ochii lumii si continuam starea de minciuna in care ne aflam. Nu vrem sa intelegem ca nu noi, sau adunarea generala, congresul, comitetele si comisiile, stabilesc ce este bine si ce este rau, ci Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu. Dumnezeu nu ne-a dat noua acest drept. Pacatul este pacat nu pentru ca are mai multe sau mai putine voturi, pentru sau contra. El este pacat pentru ca Dumnezeu a stabilit regula. Este dreptul Lui pe care nu I-l putem lua. Pacatele trecutului, neasumate, pentru care nu cerem iertare si nu ne pocaim cu adevarat, ne vor urmari pe noi, si pe cei ce vin dupa noi. Dumnezeu nu este tributar timpului, Noi suntem. Avem o singura viata in care am putea sa ne rascumparam istoria. Si viitorul in acelasi timp.”

http://rascumparareamemoriei.wordpress.com/autor/#comment-2540

Reclame

Un răspuns to “Petru Lascău despre Răscumpărarea memoriei – 18 septembrie 2010”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: