Pătrățoase (18)

Marius Cruceru: „Voi încerca să pun aproape în fiecare zi pentru aproximativ o lună de zile, cîteva versete care mi se pare mie că se potrivesc cu ce se petrece prin blogosefera românească evanghelică.” (10 octombrie 2010)

Problema e că Marius Cruceru NU știe ce se petrece în blogosfera românească evanghelică. El însuși a declarat că nu prea intră pe blogurile din blogosfera evanghelică și că nu prea comentează pe blogurile din blogosfera evanghelică.

Blogosfera românească evanghelică cuprinde circa 1.000 de bloguri, care produc cel puțin 100 de postări pe zi (poate 200, numai eu am pus pe România Evanghelică, în multe zile, cîte 10 postări).

Cînd Marius Cruceru (sau altcineva, am ridicat această chestiune în ultimii ani și altor bloggeri care s-au aventurat să-și dea cu părerea) vorbește despre blogosfera românească evanghelică (oare de ce nu ia în seamnă ȘI cele peste 1.000 de site-uri evanghelice?), la cîte bloguri se referă? 10? 100? 500? 1.000?

Ar fi putut să propună versete care se potrivesc cu ce I SE PARE lui că se petrece prin blogosefera românească evanghelică. Dacă aceasta ar fi fost formularea, era evident aspectul SUBIECTIV al demersului pătrățoșenic.

Dar și în astfel de condiții aspectele pe care le-am menționat mai sus rămîneau valabile.

Marius Cruceru nu are competență în ceea ce privește blogosfera evanghelică. Desigur, poate intui anumite chestiuni, poate da cîteva exemple, poate da un comunicat, în proză sau în versuri, precum Ioan Ceuță.

Datoria mea e să atrag atenția că demersul lui Marius Cruceru nu este bazat pe o monitorizare (de o lună, de exemplu) a blogosferei evanghelice. Marius Cruceru, de asemenea, este foarte ocupat pentru a acorda minima atenție necesară unui astfel de demers. Bine ar fi dacă ar reuși să-și actualizeze blogurile (ultimele 3 înregistrări de pe blogul Bisericii Baptiste Sfânta Treime din Aleșd sînt din luna… mai) și dacă informațiile prezentate pe site-ul Universității Emanuel ar fi actualizate și muuuult mai bogate.

Nu contest necesitatea lecturii biblice. Marius Cruceru scria cîndva că bloggerul evanghelic ar trebui, ÎNAINTE de a face o postare, să citească 3 capitole din Biblie. :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: