De ce îmi place ziua de luni (1)

“Unul din scopurile acestei cărți este de a-ți însufleți un zel proaspăt pentru munca ta – de acum, dar și în viitor. Pe scurt, iată câteva concepte cheie ca temelie sigură pentru munca și profesia aducătoare de satisfacții reale.

Munca este o chemare înaltă, nu are o valoare secundară. Indicat ar fi să rămânem în aria noastră de aptitudini, în sfera ce ne-a fost alocată. Munca dobândește o demnitate cu atât mai mare cu cât abordăm cu respect fiecare persoană cu care venim în contact în desfășurarea afacerii și dacă acționăm în baza excelenței și integrității. Este esențial ca succesul nostru să nu fie obșinut în detrimentul sufletului nostru – sunt multe alte chestiuni care trebuie luate în considerare dincolo de bilanțul contabil. Normele și valorile care își au temeiul în Biblie pot sluji ca busolă în aceată privință pe mări ce pot fi agitate și înșelătoare.

Totul capătă sens și scop pe măsură ce căutăm oportunități de a ne sluji unii pe alții în munca noastră și ne străduim să fim administratori responsabili ai resurselor ce ne-au fost încredințate. Munca poate fu pentru noi o delectare dacă prioritățile noastre sunt corecte, iar relația noastră cu Dumnezeu și cu familia ocupă locul cuvenit. Vom descoperi că putem avea pace în situații incredibil de grele la locul de muncă dacă ne încredințăm căile în mâna Domnului și acordăm timp rugăciunii. Și, poate mai presus de toate, putem fi umpluți cu energie dobândind o viziune îndrăzneață și vie asupra a ceea ce facem – o viziune care furnizează direcție și ne atrage spre ceea ce este nobil și valoros.” (p. 147-148)

De ce îmi place ziua de luni – John D. Beckett, Editura Scriptum, Oradea, 2010, 184 p.

Un răspuns to “De ce îmi place ziua de luni (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: