De ce îmi place ziua de luni (4)

“Dificultățile prin care treceam îmi deschideau treptat o nouă perspectivă asupra unor chestiuni din Biblie și a diferitelor moduri în care lucrează Dumnezeu în viața noastră. Dar se conturau lecții valoroase.

Moartea tatălui meu, deși a părut prematură, m-a determinat să dezvolt o dependență de Dumnezeu, fapt care altfel nu s-ar fi concretizat. Această situație dificilă a grăbit, probabil, procesul meu de maturizare cu ani buni, ajutându-mă să învăț să mă rog și să mă încred în Dumnezeu mai mult, ca să nu mai menționez și cursurile intensive la locul de muncă despre finanțe, marketing, relații cu angajații și supravegherea liniei de producție, care au fost esențiale pentru menținerea activității companiei.

Incendiul devastator m-a ajutat, de asemenea, să înțeleg că nu trebuie să devenim prea siguri de lucrurile temporare. Mi-am dar seama că fabricile, echipamentele, chiar și clienții pot fi azi aici și mâine să dispară. La fel și casele, conturile bancare și prietenii. Putea să instalăm detectoare de incendiu (și am făcut-o!), să mărim asigurarea și să luăm măsurile necesare de protecție. Dar eram din ce în ce mai convins că Dumnezeu proiectase viața în așa fel încât să nu fim niciodată într-o deplină siguranță fără El.” (p. 38-39)

De ce îmi place ziua de luni – John D. Beckett, Editura Scriptum, Oradea, 2010, 184 p.

Publicitate

Un răspuns to “De ce îmi place ziua de luni (4)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: