Bunătate (8)

“Școala și crucea lui Isus sunt evenimentele cele mai importante din istoria umanității. Ele sunt împlinite direct de Dumnezeu. Prin ele, Dumnezeu a intrat El Însuși în viața omenirii.

După toate cercetările și calculele, lucrarea de Învățător a Domnului Isus a durat cam trei ani, probabil trei ani și jumătate. Atât a durat școala Lui. Lucrarea Lui pe Calvar a durat șase ore. Dumnezeu Tatăl ne cere să ascultăm de toate învățăturile Lui, și tot Dumnezeu Tatăl era în Cristos împăcând lumea cu Sine.

Ce raport se stabilește între școala lui Isus și crucea lui Isus? Putem spune oare că una este mai mare sau mai importantă decât cealaltă? Putem să o îmbrățișăm pe una și să o ignorăm sau să o neglijăm pe cealaltă?

Aceasta este una dintre cele mai dificile probleme ale creștinismului. Teologic și practic, ea nu a căpătat o rezolvare satisfăcătoare. Putem spune că unele dintre cele mai grave situații din creștinism se nasc din faptul că problema aceasta nu este clar definită și rezolvată.” (p. 189)

“Spus în modul cel mai simplu, crucea lui Isus face posibilă școala lui Isus. În crucea lui Isus au fost realizate mai multe lucruri – eliberarea de sub stăpânirea lui Statn, spălarea noastră de păcate, împăcarea cu Dumnezeu, revenirea Stăpânirii sau Împărăției lui Dumnezeu peste omenire, încheierea Noului Legământ și manifestarea deplină a bunătății, dragostei și slavei lui Dumnezeu – fără de care nu putem intra în școala lui Isus. Dar nu crucea este țelul, ci formarea noastră după chipul lui Dumnezeu este țelul! Și tocmai pentru realizarea acestuia există școala, iar crucea este poarta de intrare în școală. Sau, pentru a a folosi un cuvânt din domeniul educațional, crucea este admiterea în școală.” (195)

Bunătate: o teologie bazată pe învățătura Domnului nostru Isus Cristos – Iosif Țon, Editura Cartea Creștină, Oradea, 2010, 399 p.

Un răspuns to “Bunătate (8)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: