Umblarea cu Dumnezeu… (2)

“Dacă vreți să vă convingeți că bisericile noastre se concentrează numai pe iertarea de păcate, fiți atenți la ce se roagă oamenii duminica dimineața la ora de rugăciune. Veți auzi numai rugăciuni ca acestea: “Doamne, noi sunte, slabi și păcătuim mereu. Te rugăm iartă-ne.” Sau: “Doamne, iarăși ne-am pângărit în lume. Te rugăm mai spală-ne o dată!” Sub mai multe alte forme și cu multe alte cuvinte, veți vedea cum obiectivul principal al rugăciunilor este spălare și iertare de păcate.

De ce-i așa? Fiindcă majoritatea predicilor pe care le aud ei sunt despre spălare și iertare de păcate! Dacă pastorii și-ar schimba teologia și și-ar concentra predicile pe sfințenia cerută de Dumnezeu, pe procesul de desăvârșire a vieții, ei ar sădi în credincioși gândul predominant că țelul spre care trebuie să aspire, să lucreze și să alerge este sfințirea, desăvârșirea și asemănarea cu Domnul Isus. Dacă ei ar persevera să se ocupe de acese subiecte, ei ar modela gândirea credincioșilor în această nouă direcție și, treptat-treptat, aceste subiecte ar începe să apară și în rugăciunile credincioșilor la ora de rugăciune. I-am auzi pe oameni că cer Domnului mai multă sfințire, putere să fie tot mai desăvârșiți în tot ce fac și mai multă asemănare cu Domnul Isus. Dacă subiecte referitoare la aceste țeluri s-ar discuta și la școala duminicală și la grupele de părtășie, oamenii ar începe să le discute și în familiile lor, și în felul acesta s-ar crea un climat cu totul nou în gândirea, vorbirea și trăirea noastră.” (p.64-65)

Umblarea cu Dumnezeu, în unire cu Domnul Isus Cristos, sub călăuzirea Duhului Sfânt – Iosif Țon, Editura Cartea Creștină, Oradea, 2009, 523 p.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: