Cînd biserica locală este ridicol de înțepenită…

Cînd biserica locală este ridicol de înțepenită, nu este de dorit să apară mișcări parabisericești care să scoată, măcar pe unii, din ridicolul înțepenirii? – Aceasta este o întrebare, nu o concluzie. O am cam de 17 ani, de la Petroșani, cînd, la începutul anilor ’90, au venit cîțiva tineri americani din mișcarea Calvary Chapel și au făcut ceea ce biserica baptistă sau biserica penticostală nu făcea: evanghelizare pe stradă, în piață, vizite la orfelinat, la spital, confruntarea martorilor lui Iehova în mijlocul conferinței la Casa de cultura etc. Unii tineri de la baptiști au văzut imediat diferența și s-au alăturat mișcării.

Din păcate, conceptul de biserică locală a ajuns mai mult un concept administrativ-confesional, decît un organism eclesiologic dinamic.

Dacă la slujbele bisericii nu se pun întrebări, la rugăciune iarăși nu, la tineret se cîntă (și se bate din picioare), iar adunarea generală nu poate fi prea mult tulburată cu întrebări, atunci de ce să ne mirăm că oamenii discută pe Internet?

Mi-ar plăcea să aflu de o comunitate creștină, fie baptistă, fie penticostală, care să fi luat hotărîrea (nu mă refer la tipul de hotărîri comunicate de comitet bisericii) de a nu se implica în discuții pe Internet, în luna decembrie de exemplu.

Publicitate

2 răspunsuri to “Cînd biserica locală este ridicol de înțepenită…”

  1. Paul Cimpeanu Says:

    Pace fr. Alin ! Aveti dreptate, dar ce-i de facut ?

  2. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: