Epidemia vindecărilor (2)

“Citind o mulțime de cărți apărute recent despre practicile carismatice precum grupurile de casă, profețiile și vindecările, am observat că numeroși susținători ai acestor lucruri au fost extrem de impresionați de lucrarea lui Paul Yonggi Cho, pastorul celei mai mari biserici din lume, Full Gospel Central Church din Seoul, Coreea de Sud. Toți vorbsc despre el fără încetare. Chiar în timp ce citești aceste cărți, numărul membrilor bisericii crește, atât de rapidă este dezvoltarea ei! Într-o carte publicată la începutul anilor 1980, autorul ne spune că cea mai mare biserică din lume are 150.000 de membri și peste 100 de pastori asistenți. Cartea ce mai recentă apărută amintește de 500.000 de membri. Congregația crește cu 17.000 de membri noi în fiecare lună și mulți evanghelici din Occident sunt atât de uimiți de această informație, încât abia așteaptă să probeze și ei metodele lui Yonggi Cho.

Vindecătorul american John Wimber face parte din această categorie. Înaintea înscrierii sale în mișcarea carismatică, el și-a petrecut timpul călătorind prin biserici și vorbind despre creșterea bisericii. În studiile întreprinse pe acest subiect, el se arată tot mai dezamăgit de ineficacitatea evanghelizării occidentale în comparație cu creșterea fenomenală a bisericilor carismatice din lumea a treia. Ceea ce l-a impresionat în mod deosebit a fost afirmația că aproximativ 70% din creșterea numerică a bisericii la nivel mondial se datorează carismaticilor. Extinderea fantastică a bisericii lui Paul Yonggi Cho i-a atra atenția, și el recunoaște lucrul acesta. Wimber a înțeles că dezvoltarea acestei biserici are la bază lucrarea ei de semne și minuni precum alungarea demonilor și vindecările, concluzia fiind că creștinii din Occident nu au succes în evanghelizare pentru că se tem să trăiască și să lucreze într-o astfel de atmosferă de putere spirituală.” (p. 20-21)

“Ce anume a dus la apariția celei mai mari biserici din lume? Răspunsul este următorul: un amestec idolatru de învățătură biblică și tehnici mintale păgâne. În astfel de contexte Dumnezeu nu mai are autoritate în viața credinciosului, iar autoritatea Scripturii este înlocuită de autoritatea unor presupuse mesaje directe venite din partea lui Dumnezeu și de roadele imaginației. Acesta este genul de biserică ce a determinat un număr uriaș de învățători creștini ușor impresionabili din lumea întreagă să se înroleze în mișcarea de vindecare și profeție.” (p. 32)

Epidemia vindecărilor – Peter Masters, Editura Făclia, Oradea, 2010, 211 p.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: