Vasile Taloș: „Regret că fr. Țon prezintă toate bisericile baptiste și toți pastorii ca având aceeași înțelegere cu privire la lucrarea Duhului Sfânt”

Într-un mesaj pe o listă de discuții, Vasile Taloș face următoarele afirmații:

„Când evaluezi mesajul şi faptele unui om, ai dreptul şi obligaţia să judeci, ca să discerni ce este adevărat, folositor şi bun. Pavel scrie: “Vă vorbesc ca unor oameni cu judecată; judecaţi voi singuri ce spun.” (1 Corint. 10:15). În ce priveşte motivaţia, adică de ce face un om ceea ce face, judecata între fraţi ar trebui să aibă loc faţă în faţă pentru ca cel judecat să se poată apăra. În situaţia în care cineva a greşit, confruntarea are ca prim scop câştigarea persoanei, conform învăţăturii Domnului Isus. De aceea cred ca pe internet pot fi discutate convingeri, adevaruri, practici, etc., si mai putin persoane.

Ca păstor regret ca fr. Ton prezintă toate bisericile baptiste si toti pastorii ca avand aceeasi intelegere cu privire la lucrarea Duhului Sfant. Inclin să cred că dansul nu cunoaşte suficient de bine bisericile baptiste din România, sau mai bine zis, nu le cunoaşte cu inimă şi chemare de păstor. De-alungul anilor, printre cei ce l-au urmat prin conferinţe au fost şi oameni (poate cei mai vocali) nemulţumiţi de bisericile lor; nemulţimiţi din motive obiective, dar de multe ori şi din motive subiective. Cred că dânsul cunoaşte bisericile mai mult prin ochii celor nemulţumiţi.

Ca strajeri in turma lui Hristos, avem responsabilitatea sa veghem.

Va invit sa accesati: http://vasilealexandrutalos.wordpress.com/

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: