Epidemia vindecărilor (3)

“Numeroși carismatici susțin că tot ce este bun reprezintă lucrarea lui Dumnezeu, în timp ce tot răul este cauzat de puterile întunericului. Fiindcă li se pare de neconceput ca Dumnezeu să fie răspunzător pentru bolă, ei trag concluzia că orice boală vine de la diavolul și demonii săi. Prin acest raționament, ei ajung la ideea că boala nu este niciodată voia lui Dumnezeu pentru credincioșii Lui. Dând dovadă de o ignoranță aproape incredibilă vizavi de teologia creștină elementară, vindecătorul Colin Urquhart scrie: “Fără îndoială, Isus a considerat că boala este lucrarea lui Satan.”

Acești autori au pierdut orice legătură cu doctrinele cele mai fundamentale ale credinței creștine, întrucât Biblia ne învață că atunci când omul a căzut în neascultare, Dumnezeu a aruncat peste un lume un blestem, o pedeapsă, care a îndepărtat binecuvântarea deplină și glorioasă a lui Dumnezeu și a adus în lume legea morții.” (p. 51)

“Ideea simplistă conform căreia demonii sunt vinovați în mod obligatoriu de orice boală izvorăște din neînțelegerea faptului că Dumnezeu Însuși a închis lumea în contextul ei prezent în care moartea și degradarea afectează întreaga natură.” (p. 52)

Epidemia vindecărilor – Peter Masters, Editura Făclia, Oradea, 2010, 211 p.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: