Andrei Croitoru: „Iosif Țon își bate joc de noi”

„Clarificările se învârt în jurul acelui text în care Domnul Isus vorbește despre un demon care părăsește casa cuiva și care se întoarce înapoi cu alte duhuri mai rele decât el și ocupă vechea locuință.

Trebuie precizat că acest text nu vorbește despre un om care este „creștin” așa cum pretinde IT. Textul arată clar că Domnul Isus vorbește fariseilor care cu câteva versete mai înainte au fost acuzați de hulă împotriva Duhului Sfânt.

Apoi Domnul afirmă clar că și fiii fariseilor scoateau dracii și cu siguranță cei eliberați nu deveneau automat creștini. Este vorba despre oameni care au fost în prezența lui Hristos dar nu au crezut în El și aceștia au intrat sub influența duhurilor rele, nicidecum creștini (sau cei ce au crezut cu adevărat).

Orice comentariu și o citire fugară a lui Matei 12 vă arată că textul nu vorbește despre creștini oameni buni! Articolul și doctrina lui IT e construită pe un text care nu a fost studiat și aprofundat.

În plus, Ioan 14 nu a fost scris ca să explice cu ce trebuie umplută „casa” omului necreștin despre care se vorbește în Matei 12. Aceste două texte nu au fost scrise unul după altul, nici pentru a fi interpretate împreună și vorbesc despre 2 chestiuni diferite.

IT își bate joc de noi.”

http://trezirespirituala.wordpress.com/2010/12/03/neclarificari-de-iosif-ton

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: