Fenomenul carismatic (8)

“Mișcarea carismatică îi face pe copiii lui Dumnezeu să devieze de la calea adevărată a închinării, evanghelizării și creșterii în credință.

Dacă creștinii cred afirmațiile nefundamentate ale liderilor carismatici de azi, în cele din urmă vor crede orice! Dacă astăzi cred povestirile ridicole și extravagante ale acestor măscărici dezorientați spiritual, cum vor rezista împotriva minunilor mincinoase care vor fi dezlănțuite de diavolul în perioada apostaziei finale? Vor fi cei aleși înșelați?

Un alt abuz asupra minții vine sub forma unor vedenii sau a altor mesaje directe de la Dumnezeu, care sunt asumate în mod regulat. Suporterii carismatici fac mare caz de aceste mesaje și pretind că sunt cuvintele de cunoaștere și înțelepciune despre care vorbește Pavel. Pentru a afla voia lui Dumnezeu, ei se călăuzesc pe baza unor vise ori “impresii lăuntrice”, ajungând până la pretenția de a avea previziuni despre viitorul și problemele altor oameni. Credincioșii trebuie să fie avertizați împotriva acestor percepții extrasenzoriale pentru că ele sunt descalificate de Biblie ca sursă de instruire spirituală și călăuzire și, de aceea, sunt extrem de înșelătoare și periculoase, În loc ca mintea să fie folosită pentru a primi și a înțelege Cuvântul lui Dumnezeu, imaginația devine o sursă demnă de încredere a revelației directe.” (p. 70-71)

Fenomenul carismatic – Peter Masters & John C. Whitcomb, Editura Făclia, Oradea, 2010, 114 p.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: