9 semne… (2)

“Primul semn al unei biserici sănătoase este predicarea expozitivă. Nu este doar primul semn; ci este de departe cel mai important dintre toate, deoarece, dacă acesta este făcut cum trebuie, toate celelalte vor decurge din el. Acesta este semnul inițial.” (p. 50)

“Predicarea expozitivă nu înseamnă doar să realizezi un comentariu al unui pasaj din Scriptură, pe care mai apoi să-l expui. Această predicare presupune, mai degrabă, să faci din ideea principală a pasajului din Scriptură ideea principală a mesajului tău. Aceasta este tot. Predicatorul deschide Cuvântul și îl expune pentru copiii lui Dumnezeu. Nu am avut această intenție în capitolul de față, dar așa se întâmplă, de obicei, atunci când urc la amvon în fiecare duminică.

Predicarea expozitivă înseamnă predicarea în slujba Cuvântului. Aceasta presupune o încredere în autoritatea Scripturii – că Biblia este într-adevăr Cuvântul lui Dumnezeu; dar, de multe ori, este mai mult decât atât. Să te dedici predicării expozitive înseamnă să de dedici ascultării Cuvântului lui Dumnezeu – nu doar să afirmi că acesta este Cuvântul lui Dumnezeu, ci să i te supui. Profeții Vechiului Testament și apostolii din Noul Testament nu au fost trimiși să meargă să vorbească, ci să transmită un anumit mesaj. La fel, predicatorii creștini de astăzi au autoritatea să vorbească de la Dumnezeu doar atâta vreme cât transmit mesajul Său și expun cuvintele Sale. Oricât de vorbăreți ar fi unii predicatori, lor li s-a poruncit să meargă să predice Evanghelia. Aceasta trebuie să vestească orice pastor.” (p. 51-52)

9 semne ale unei biserici sănătoase – Mark Dever, Editura Făclia, Oradea, 2010, 329 p.

Un răspuns to “9 semne… (2)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: