9 semne… (3)

“Ar trebui să dorim să avem pastori care să predice din Cuvântul lui Dumnezeu, dar trebuie, de asemenea, să ascultăm cu atenție ce anume ne spun pastorii, și să decidem dacă ceea ce spun este sau nu conform Cuvântului lui Dumnezeu. Nu avem nevoie doar de cineva care face cu adevărat acest lucru – acele predici care sunt în concordanță cu învățăturile sănătoase ale Cuvântului lui Dumnezeu. Acest aspect este important, mia ales atunci când vorbim despre ceea ce învățăm de la pastori cu privire la natura și caracterul lui Dumnezeu. Unul dintre cele mai importante semne ale bisericii sănătoase este o înțelegere biblică a caracterului lui Dumnezeu și a căilor prin care El lucrează în noi.” (p. 74)

“Modul în care te gîndești la Dumnezeu va avea impact asupra vieții pe care o trăiești și a felului în care vrei să arate biserica ta. Trebuie să ai o înțelegere biblică a lui Dumnezeu.

Aceia dintre noi care sunt pastori trebuie în mod special să știe aceste lucruri. Dacă am gândi altfel despre oricare dintre atributele lui Dumnezeu, am schimba modul în care ne facem slujba. Am păstori altfel. Credincioșia față de Scriptură ne cere să vorbim despre aceste probleme cu claritate și autoritate. Nu vom înțelege nimic cu privire la Biblie, dacă nu înțelegem cum este Dumnezeul descris în Biblie. Dumnezeu Însuși este cadrul. Ceea ce ne revelează El despre Sine Însuși determină modul în care înțelegem toate celelalte lucruri.” (p. 89)

9 semne ale unei biserici sănătoase – Mark Dever, Editura Făclia, Oradea, 2010, 329 p.

Un răspuns to “9 semne… (3)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: