Un comentariu hazliu al lui Otniel Vereș

Comentariu pe blogul lui Dionis Bodiu:

Otniel Vereș: „probabil ați citit ultima scrisoare a fr. Radu Gheorghiță către fr. Țon. se pare că unui om de talia dînsului i-au ajuns filmulețele pentru a-l cataloga pe Nelu Demeter (în special cel cu fecioarele).”

Iată comentariul meu:

1. Oricine vrea să analizeze cît de cît Mișcarea Străjerilor nu pornește de la chestiunea, atît de trîmbițată, cu Nelu Demeter, fecioarele nu știu care, pastorul Chris și prostii de-astea.

2. Nu catalogarea lui Nelu Demeter e în discuție, ci catalogarea lui Iosif Țon.

Mai exact, nu pe Nelu Demeter vor unii să-l pedepsească, ci se folosesc de el pentru a-l pedepsi pe Iosif Țon.

3. “Talia” lui Radu Gheorghiță nu e cît… talia lui Iosif Țon.

Celor cărora nu le-a păsat de “talia” lui Iosif Țon într-o zi ne putem aștepta să nu le pese nici de “talia” lui Radu Gheorghiță.

2 răspunsuri to “Un comentariu hazliu al lui Otniel Vereș”

  1. Maria Istoc Says:

    Foarte adevarat. Ce a surprins in comentarii a fost atacurile personale sau la persoana. Si intr-adevar dupa interventia lui Radu pe care nu am apucat s-o citesc au urmat plecaciunile. Pastrez o aminitre placuta lui Radu de pe vremea cind imparteam slujba de traducatori la Oradea, deci nici o nota negativa din partea mea, m-a surprins insa plecaciunile care i s-au facut in raspunsuri pina acolo ca Iosif Ton nu numai ca isi pierduse orice merit personal, daca stiu bine este singurul roman evanghelic care are un capitol intr-un manual folosit de seminariile teologice din America pentru cursul de misiologie, dar nu mai merita nici macar respectul care il datoram oricarei fiinte umane. TRIST. Uni dintre cei care au citit sau au auzit despre ce s-a scris in ultimele saptamini au zis ca se bucura ca nu fac parte din credinciosi baptisti tocmai pentru ca erau socati. Multumesc fratelui Vasile Talpos pentru o atitudine mai pastorala si pentru ca m-a facut sa inteleg despre cine se vorbeste atunci cind se scria despre teologi tineri, era vorba de pastorii tineri. Teologi nu se fabrica in patru ani. Duhul lui Christos este un duh de smerenie de dragoste. Ce fel de duh a inspirat pe cei ce si-au dat cu parerea? As dori sa scriu, si poate voi gasi momentul si despre ce gindesc din punct de vedere biblic si chiar experiential dar poate cu alta ocazie. Fie ca nasterea umila a lui Isus, Christosul sa readuca in fiecare dragostea si identificare cu aproapele asa cum El a hotarit sa se nasca s-a identificat cu noi. Vreau sa zic, amintiti-va de versetele din Filipeni 2 si priviti pe celalat mai presus de voi insiva ce s-a auzit au fost timbale zanganitoare si pretentiozitatea sau prea mult de asa ceva.

    Craciun Fericit.

    Maria

  2. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: